STARICA JE ZAPOMAGALA DA NEMA PARA, A ONI SU NASTAVLJALI DA JE TUKU! Maloletnici su joj pokrali celu kuću!
Staricu su opljačkali maloletnici, Foto: Profimedia

užas u aleksincu

STARICA JE ZAPOMAGALA DA NEMA PARA, A ONI SU NASTAVLJALI DA JE TUKU! Maloletnici su joj pokrali celu kuću!

Ženu su deca razbojnici zatekli su na spavanju i nemilosrno nasrnuli na nju

Objavljeno:

U Aleksincu su, brzom reakcijom MUP-a, u roku od nekoliko sati rasvetljena krivična dela razbojništvo i dve teške krađa u pokušaju.

Dvojica maloletnika - 16.godišnjak iz okoline Aleksinca i 17. godišnjak iz Aleksinca, uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili ova krivična dela, saopštila je danas PU Niš.

Oni su, kako se sumnja, u noći između 9. i 10. februara posle ponoći, preskočili ogradu, ušli u dvorište i obili balkonska vrata porodične kuće 87.godišnje žene i uz upotrebu fizičke sile i pretnju da će je ubiti ukrali mobilni telefon, četiri televizora, razni nakit, dve kutije sa alatom i dve bušilice.

Ženu su deca razbojnici zatekli su na spavanju i nemilosrno nasrnuli na nju. Udarali su je u glavu, šutirali i pretili da će je zaklati zahtevajući da im preda novac. Bespomoćna starica je zapomagala, ubeđivala da nema para, ali su oni nastavljali da je tuku. Zatim su pokupili sve što im se učinilo vredno i pobegli ,kažu sagovornici iz istrage.

Mladići se nisu zadovoljili plenom pa su iste noći obili još dve kuće u Aleksincu.

- Obili su pomoćni objekat a zatim pokušali da uđu u kuću kroz prozor spavaće sobe. Međutim, vlasnica ih je primetila, upalila je svetlo pa su pobegli. Odmah su produžili dalje, pa su pokušali da obiju balkonska vrata na drugoj kući, ali su i tamo ostali praznih ruku jer ih je primetio vlasnik – govore izvori iz istrage.

Vrednost ukradenih stvari procenjuje se na oko 240.000 dinara.

Kako se sumnja, mladići su iste noći ušli u još dva dvorišta porodičnih kuća u Aleksincu, obili pomoćni objekat i prozor spavaće sobe na jednoj i pokušali da obiju balkonska vrata druge kuće. Iz ovih kuća ništa nije ukradeno.

Kod 16.godišnjaka policija je pronašla ukradeni mobilni telefon, a potom su nađeni i vlasnici vraćeni i ostali ukradeni predmeti. Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni tužiocu za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.