PRE 20 DANA DESILO MU SE NEŠTO ŠTO JE ANDRIJI DRAŠKOVIĆU PROMENILO ŽIVOT! Danas je doživeo INFARKT
PRE 20 DANA DESILO MU SE NEŠTO ŠTO JE ANDRIJI DRAŠKOVIĆU PROMENILO ŽIVOT!, Foto: Dado Đilas

veće suda u bariju

PRE 20 DANA DESILO MU SE NEŠTO ŠTO JE ANDRIJI DRAŠKOVIĆU PROMENILO ŽIVOT! Danas je doživeo INFARKT

On je u veoma teškom stanju i razmišlja se o prebacivanju u drugu bolnicu

Objavljeno: 14:42h

Veće Suda u Bariju oslobodilo je 22. januara ove godine srpskog državljanina Andriju Draškovića i crnogorske državljane Branka Vujoševića, Veselina Barovića, Dušanku Pešić Jeknić svih optužbi za šverc duvana.

Na istoj sjednici, Veće suda u Bariju obustavilo je postupak protiv Branislava Brana Mićunovića zbog zastare postupka.

- Imajući u vidu član 530 Krivičnog zakonika, Sud oslobađa Vujošević Branka, Barović Veselina, Pešić Dušanku i Drašković Andriju od krivičnog dela njima pripisanog zato što "činjenice ne postoje" - kaže se u izreci presude krivičnog sektora Tribunala u Bariju koju potpisuje predsednik veća Flora Kistuli.

Izraz "činjenice ne postoje" znači da su oslobođeni ne zbog nedostatka dokaza, već zato što je Sud zaključio da ne postoje pravne činjenice koje bi teretile Vujoševića, Barovića, Pešić Jeknić i Draškovića.

- Imajući u vidu član 531 Krivičnog zakonika, uvažavajući opšte olakšavajuće okolnosti koje su ocenjene jednake jačine onim iz optužbe, Veće suda smatra da ne treba nastaviti krivičnim gonjenjem Mićunović Branislava za krivično delo za koje je optužen, zato što je ono poništeno zbog zastare - kaže se dalje u izreci suda u Bariju.

Tako je, oslobađajućom presudom, nakon punih 18 godina okončan sudski proces nazvan "duvanska afera" koji je dugo potresao domaću, regionalnu i međunrodnu javnost.

U izreci suda se takođe naglašava da će detaljno obrazloženje presude biti u objavljeno u roku od 90 dana.

Podsetimo, kontroverzni biznismen Andrija Drašković danas je doživeo infarkt na Kopaoniku i hitno je prebačen u bolnicu u Novom Pazaru.

On je u veoma teškom stanju i razmišlja se o prebacivanju u drugu bolnicu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.