DEA SE JUTROS PROBUDILA RASPOLOŽENA I NASMEJANA: Mladen Mijatović otkrio DETALJE NESREĆE i Deino trenutno stanje
Mladen MIjatović gostovao je u Jutarnjem programu TV Prve, Foto: Printscreen/ TV Prva

OPORAVLJA SE

DEA SE JUTROS PROBUDILA RASPOLOŽENA I NASMEJANA: Mladen Mijatović otkrio DETALJE NESREĆE i Deino trenutno stanje

Mladen je takođe spomenuo i Mariju Dimitrijević, medicinskog radnika, koja se u trenutku nesreće našla u autobusu i priskočila je u pomoć voditeljki, nazvavši je Deinim herojem

Objavljeno:

Mladen Mijatović novinar TV Pink i verenik voditeljke Dee Đurđević, koja je u četvrtak doživela tešku saobraćajnu nezgodu, u kojoj je izgubila ruku, gostovao je u jutarnjem programu na TV Prva, gde je detaljno izneo kakvo je Deino trenutno stanje.

- Dea je noć provela mirno. Svi vitalni parametri su vrlo dobri ili odlični i jutros se probudila raspoložena, nasmejana, u komunikaciji je s medicinskim osobljem sa VMA i sa svima onima koji su sada s njom na odeljenju intenzivne nege VMA. Svi se nadamo najboljem. Urađen je fenomanalan posao - rekao je Mladen.

- Lekari kažu da je izuzetno značajno da ona bude što jača psihički. Mi koji je znamo, znamo da je puna energije, duha i da je uvek raspoložena. Lekarima je pokazala izuzetnu hrabrost i količinu energije da se ona nosi s takvim bolovima koje je doživela i koje i dalje trpi. Kažu da je jedinstven slučaj da nije pustila suzu od trenutka nesreće do ovog trenutka. Čula je koliko je dobila podrške od kolega, iz cele Srbije i regiona. Jednu neverovatnu zahvalonst je pokazala ka svima koji su joj pružili poruku.

foto: Printscreen/ TV Prva

- Bila je izuzetno pribana i svesna u trenutku kada ju je udario autobus i svom silinom zakucau u zid. Amputacija ruke nije jedina povreda koju je zadobila, ali to je najteža povreda. Sve vreme je bila svesna i pribrana, izdiktirala je moj broj telefona, komunicirala je sa svima.

Voditeljka Jovana Joksimović upitala ga je i za tok istrage.

- U ovom trenutku nije podneta krivična prijava ni protiv jedne osobe za sad jer je istraga u toku. Dea je bozila svoj automobil, drugi je udario u zadnji deo Deinog automobila. Njih dve su izašle na trotoar da bi se dogovorile šta dalje. U tom trenutku 20-ak, 30 sekundi je prošlo od kad su izašle iz svojih automobila. Autobus izleće sa kolovoza, udara Deu, zakucava je o zid i vuče je priklještenu o zid nekoliko metara i u tim trenucima je zadobila povrede.

- Bilo je klizavo, sad da li je bio led... Pretpostavka moja je da je bilo klizavo. U svakom slučaju, tada nastupa rad svih dežurnih službi.

Mladen je takođe spomenuo i Mariju Dimitrijević, medicinskog radnika, koja se u trenutku nesreće našla u autobusu i priskočila je u pomoć voditeljki, nazvavši je Deinim herojem.

foto: Printscreen/Facebook / Printscreen/Instagram

- Ruka je po svim zdravstvenim protokolima urađena kako treba i oni su na putu od mesta nesreće do VMA videli ko je u pitanju. Oni nisu došli zato što je Dea javna ličnost, ona su došli zato što je neko doživeo nesreću. Oni su postupili kao kad se nekome dogodi nesreća. Tražena je hitna reanimacija, izgubljeno je mnogo krvi. Sve je odrađeno maksimalno brzo, efikasno i profesionalno. Operacija je trajala više od pet sati.

- Lekari kažu da su ta 72 sata kritična. Možemo reći da je ta prva najkritičnija faza prošla, a zatim slede ostale faze i ko zna koliko će meseci još oporavak teći. U najsigurnijim je rukama i to je najvažnije. Raspituje se šta se događa u spoljnom svetu, u redakciji, na poslu - rekao je Mladen za kraj gostovanja.

Podsetimo, Dea je u četvrtak jutro imala saobraćajnu nezgodu na Dedinju. Da bi videla kolika je šteta i da li ima povređenih u drugom autu, voditeljka je izašla iz svog i u tom trenutku kolegi Predragu Sarapi javila da će kasniti, te da počne Jutarnji program bez nje. Tada ju je udario autobus na liniji 78, a u njega su se dodatno zakucali još jedan autobus i automobil. Autobus je otkinuo Dei ruku, ali je devojka koja je istrčala da joj pomogne bila dovoljno pribrana da pozove Hitnu pomoć i bude uz voditeljku sve vreme. Dea je u svesnom stanju dočekala prvu medicinsku pomoć. Usledila je višesatna operacija, od koje se voditeljka još uvek oporavlja.

Bonus video

JOŠ SAM ISTI, JAČI NEGO IKAD: Darko Lazić se pesmom obratio fanovima, dugo se oporavljao, a sad je spreman kao ZAPETA PUŠKA!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.