PANIKA I U MAĐARSKOJ ZBOG NASMEJANOG UBICE: Čaba Der biznismenu rekao da klekne, pa mu pucao u glavu!
Ftografija Čabe Dera nastala u MUP-u u Mađarskoj!, Foto: MUP Mađarska

ZASTRAŠUJUĆE

PANIKA I U MAĐARSKOJ ZBOG NASMEJANOG UBICE: Čaba Der biznismenu rekao da klekne, pa mu pucao u glavu!

Niki je navodno bila u vezi sa Čabom u vreme zločina u Budimpešti, zbog koga ga mađarski istražni organi traže, a veruje se da su u kontaktu bili i posle ubistva u Beogradu

Objavljeno:

Mađarska policija privela je u Budimpešti Niki (30), za koju se sumnja da je devojka Čabe Dera (38), plaćenog ubice za kojim se traga zbog brutalne likvidacije Nebojše Markovića 5. januara u Beogradu. Devojka je uhapšena u stanu svoje babe, a veruje se da bi ona mogla da dovede i do ubice za kojim tragaju i srpska, ali i mađarska policija.

- Rano ujutro specijalci, koji su vodili i pse, ušli su u stan na trećem spratu u Ulici Banijato, u naselju Kobanja. U tom stanu živi starija žena, koja je u tom momentu bila sa unukom Niki, koja joj je pomagala. Devojka je uhapšena, a kako su specijalci kazali stanarima zgrade, dovodi se u vezu sa ubicom Čabom Derom, koga policija traži od prošle jeseni - navode mađarski mediji.

Niki je navodno bila u vezi sa Čabom u vreme zločina u Budimpešti, zbog koga ga mađarski istražni organi traže, a veruje se da su u kontaktu bili i posle ubistva u Beogradu. Za sada nije poznato da li je Čaba Der boravio u stanu u kome je uhapšena Niki. Da li su se videli ili su samo komunicirali telefonski, utvrđuje se, ali mađarska policija veruje da je upravo Niki osoba koja može da ih odvede do begunca.

Čaba Der je u žižu javnosti dospeo 5. januara, posle egzekucije Nebojše Markovića u beogradskom naselju Banovo brdo. Marković je ubijen ispred porodične kuće, u Ulici Rajka od Rasine 31, dok je kod gepeka pakovao kolica za bebu. Ubica mu je iz pištolja pucao u glavu i grudi, a zločin je snimila sigurnosna kamera pa je egzekutor Čaba Der odmah identifikovan. Posle ubistva Der je utrčao u beli "punto" i pobegao.

Odmah je obelodanjeno da je Čaba Der iz zatvora u Sremskoj Mitrovici pušten pre dve godine, nakon što je odrobijao 13 godina za ubistvo Branislava Jelačića u Novom Sadu 2004. godine. Za nepune dve godine, koliko je na slobodi, uspeo je da zbog svojih "podviga" digne na noge srpsku i mađarsku policiju, kao i da i u Kantonu Sarajevo bude uhapšen, i to zlog planiranja likvidacije.

Za Derom postoji i međunarodna poternica, koju je raspisala Mađarska zbog sumnje da je 20. septembra prošle godine u Budimpešti ubio biznismena Lasla V. Der je biznismena ubio na parkingu na periferiji Budimpešte, tako što ga je primorao da klekne i pucao mu u glavu. Telo Lasla V. bacio je u obližnji potok i pobegao, a u kolima ubijenog nađeni su droga i novac.

Mađarska policija sumnja da je zločinu prethodio sukob u vezi sa drogom, a dva meseca posle tog ubistva, 15. novembra, budimpeštanski sud dao je nalog da se za Derom raspiše međunarodna poternica, kao i evropski nalog za hapšenje koji važi unutra Evropske unije.

Interesantno je da je pre zločina u Budimpešti Čaba Der bio u pritvoru u Sarajevu, nakon što je sa Markom Gojčevićem uhapšen jer su navodno u taj grad došli da bi likvidirali Alana Kožara, vođu barske kriminalne grupe.

Ovi Čabini zločini, počinjeni za kratko vreme poznati su, a istražitelji iz regiona sumnjaju da je možda realizovao još neke egzekucije, ali da još nisu prikupljeni materijalni tragovi da bi za njih bio i zvanično osumnjičen. Poznato je i da je imao kontakte i sa međunarodnom kriminalnom grupom Nasera Keljmendija, koji je trenutno na Kosovu i Metohiji, pa nije nemoguće da mu ovaj narko-bos svojim vezama pomaže u skrivanju.

Ubijao i u Mađarskoj

Mediji u Mađarskoj pišu da ukoliko Čaba Der bude priveden pravdi, postoji mogućnost da zbog likvidacije biznismena u okolini Budimpešte, kome je pucao u glavu dok je ovaj klečao, bude osuđen na doživotni zatvor.

Uhapšen saučesnik

Nekoliko dana posle zločina na Banovom brdu, u Subotici je uhapšen Alen Cigler, Čabin saučesnik, koji ga je dovezao i odvezao do mesta zločina. Beli "punto" je nađen u jednoj garaži u Novom Beogradu, ali Cigler nije želeo da otkrije gde se Der skriva, kao ni po čijem nalogu je ubio Markovića. I Cigler je bio na dugogodišnjoj robiji, a iz zatvora je izašao prošlog oktobra.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.