ŠTA MI JE S RUKOM, MNOGO BOLI? VIDEO SAM DA JOJ JE RUKAV PRAZAN: Jeziva ispovest vozača Hitne koji je pomogao DEI!
Dea Đurđević, Foto: Instagram

heroj

ŠTA MI JE S RUKOM, MNOGO BOLI? VIDEO SAM DA JOJ JE RUKAV PRAZAN: Jeziva ispovest vozača Hitne koji je pomogao DEI!

Skromni Dušan, međutim, ima samo jednu molbu - da se ne eksponira

Objavljeno: 08.02.2019. 14:30h
  • 397

Voditeljka "Jutarnjeg programa" na "Pinku" Dea Đurđević juče je rano ujutru doživela saobraćajku na Dedinju, a tom prilikom imala je teško oštećenje ruke koju je otkinuo autobus kada je udario u nju. Usledila je višečasovna operacija, a Dea je sve veoma hrabro podnela. Ruku joj je prišio tim lekara na VMA.

Zahvaljući vozaču beogradske Hitne pomoći,  Dušanu Vranješeviću  juče je  sprečena još veća tragedija kod bolnice "Dr Dragiša Mišović", pišu beogradski mediji.

Dušan je iskusni radnik Hitne, koji prevozi pacijente na dijalizu pune 24 godine, prvi je pritekao u pomoć kada je voditeljki Dei Đurđević autobus otkinuo ruku, a onda je na neverovatan način spasio i policajca koji se zadesio na mestu nesreće.

Dušan je veoma skroman, međutim, imao je samo jednu molbu - da se ne eksponira, ali nam je dr Sergej Pantić, pomoćnik direktora Hitne pomoći otkrio kako je izgledao herojski podvig ovog vozača.

- Dušan je juče, igrom slučaja, prevozio pacijente na dijalizu u "Dr Dragiša Mišović" baš kada je došlo do nezgode. Odmah je izašao i prvi prišao da pomogne povređenima. Upozorio je policajce da je klizavo, a ubrzo posle toga i sam je ugledao kako neki auto proklizava i nekontrolisano ide na policajca koji stoji na ulici. Odmah se bacio da ga skloni i bukvalno mu je u sekundi spasao život - priča dr Pantić.

U pomoć je među prvima priskočila i jedna medicinska sestra iz "Dr Dragiša Mišović". Dušan je ispričao kolegama da je Dea bila neverovatno hrabra i da nije pustila ni suzu.

- Rekao nam je da je bila bleda, ali da ni u jednom trenutku nije zaplakala niti paničila. Kada joj je Dušan prišao, video je da joj je rukav prazan. Ona od šoka u tim trenucima nije znala da je ostala bez ruke, samo je pitala "Šta mi je sa rukom, mnogo me boli" - prepričava dr Pantić.

Tada je naišao i njen kolega Predrag Sarapa, koji se odmah uhvatio za glavu, pa ga je Dušan upozorio da nipošto ne govori Dei da je ostala bez ruke. Dušan je sve vreme situaciju trezveno i hrabro držao pod kontrolom.

- Najviše se plašio da Dea ne prokrvari, ali njoj su se od šoka stegli krvni sudovi i krv je prestala da lije. Voditeljka nije paničila. Mirno je sačekala da je odvezu na VMA, a Dušan je sve vreme bio uz nju - priča pomoćnik direktora Hitne pomoći.

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media