BAKA COKI UKINUTA OPTUŽNICA ZA UBISTVO INVESTITORA: U nervnom rastrojstvu je, obrt tek sledi!
Stojanka Stojanović (71) je pre pet meseci ubila preduzimača Zorana Trifunovića, Foto: Vladimir Šporčić

NEURAČUNLJIVA

BAKA COKI UKINUTA OPTUŽNICA ZA UBISTVO INVESTITORA: U nervnom rastrojstvu je, obrt tek sledi!

"Moje mišljenje je da ona nije procesno sposobna, i to ću se truditi da dokažem. Pored toga, ona se od hapšenja nalazi u veoma teškom psihičkom stanju"

Objavljeno: 06.02.2019. 22:46h
  • 88

Jedna grupa veštaka smatra da je Stojanka Stojanović (71), koja je pre pet meseci ubila preduzimača, neuračunljiva i da joj se zbog toga ne može suditi, dok druga ocenjuje da je ona procesno sposobna.

Viši sud u Beogradu ukinuo je optužnicu i naložio dopunu istrage protiv penzionerke Stojanke Stojanović Coke (71), koja je u septembru prošle godine hicima iz pištolja ubila građevinskog investitora Zorana Trifunovića (58) u Ulici Vučićev prolaz u beogradskom naselju Zvezdara.

Brutalno ubistvo zabeležile su sigurnosne kamere, a na snimku se jasno vidi kako Stojanovićeva, maskirana kačketom, prilazi Trifunoviću na ulici, a potom iz torbe vadi pištolj i puca u njega. Nakon zločina ona je mirno otišla u svoju kuću, gde se presvukla i legla u krevet. Istragom je utvrđeno da je pištolj kojim je počinila zločin u vlasništvu njenog sina, koji je u tom trenutku spavao u kući.

foto: Photoscreen/Pink

Oprečna mišljenja

Kako Kurir saznaje, Više tužilaštvo je nakon istrage nedavno podiglo optužnicu protiv Stojanovićeve, kojoj je na teret stavljeno krivično delo ubistvo, za koje je zaprećena kazna od 15 godina zatvora.

- Viši sud koji je preispitivao optužnicu zaključio je da je u istrazi došlo do propusta u vezi sa balističkim veštačenjem, pa je naloženo da se ti nedostaci otklone. Tokom istrage obavljena su i neuropsihijatrijska veštačenja koja su dala oprečne rezultate. Jedna grupa veštaka smatra da je Coka neuračunljiva i da joj se zbog toga ne može suditi, dok druga ocenjuje da je ona procesno sposobna - kazao je za Kurir Stojanovićkin branilac, advokat Goran Došen.

On je kazao da će zbog oprečnih mišljenja veštaka, sud tokom predstojećeg postupka verovatno naložiti superveštačenje kako bi se konačno utvrdilo da li je Coka sposobna za suđenje.

 

Pokušala da iseče vene

- Moje mišljenje je da ona nije procesno sposobna, i to ću se truditi da dokažem. Pored toga, ona se od hapšenja nalazi u veoma teškom psihičkom stanju, a podsetiću i da je u zatvoru već jednom sebi pokušala da prereže vene - kazao je Došen.

Stojanovićeva je nakon hapšenja najpre negirala da je počinila zločin, ali je na saslušanju pred tužiocem, gde su joj navodno predočeni dokazi u vidu parafinskih rukavica i video-snimak, odlučila da se brani ćutanjem.

Motiv višegodišnji sukob
Investitor maltretirao Stojanovićevu


Marko Stojanović, sin osumnjičene penzionerke, izjavio je nakon njenog hapšenja da je njegova majka dugi niz godina bila u sukobu sa investitorom Trifunovićem. Stojanović je naveo da je investitor prisiljavao Coku da mu proda plac i svoju kuću, gde je hteo da gradi novi objekat. Stojanović je takođe tvrdio da je Coka više puta prijavljivala Trifunovića policiji zbog pretnji i ugrožavanja sigurnosti, ali da niko nije blagovremeno reagovao.

(Espreso.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media