OVA ŽIVOTINJA JE POJELA ČOVEKA IZ ZAJEČARA: Pronađen je bez LICA i ORGANA! BIO JE NEPREPOZNATLJIV OD UJEDA
U pitanju je bizamski pacov, Foto: Nebojša Mandić, Printscreen Youtube

tuga!

OVA ŽIVOTINJA JE POJELA ČOVEKA IZ ZAJEČARA: Pronađen je bez LICA i ORGANA! BIO JE NEPREPOZNATLJIV OD UJEDA

On je živeo sam, nije imao porodicu, bio je omiljen u selu. Živeo je od penzije koju je stekao kao vozač autobusa.

Objavljeno:

U selu Leskovac kod Zaječara juče je obavljena jedna od najtužnijih sahrana koju selo pamti. Na umrlici nema fotografije, sanduk je ispred prostorije mesne zajednice, pokojnik je bez lica, trbuha i unutrašnjih organa jer su ga pojeli vodeni pacovi. Niko ne plače nad sandukom, meštani samo tužno vrte glavom, pišu beogradski mediji.

Naime, sahranjen je meštanin Sava Milojević (83) koji je pronađen prekjuče u svojoj kući na obali Grliškog jezera, neprepoznatljiv od ujeda, kako tvrde meštani, vodenih pacova.

U pitanju je bizamski pacov, vrsta sisara iz reda glodara, a pripada porodici hrčkova. Ovu životinju prvi put je 1766. godine opisao švedski prirodnjak Karl Line (Carl Linnaeus).

Naime, ovaj glodar po veličini spada u grupu krupnih hrčkova. Jedinke su dugačke između 35 i 40 cm bez repa (sam rep može biti dugačak i do 25 cm), dok pojedini primerci mogu biti i duži. Obično teže od 500 do 800 g, međutim neki dostižu masu i preko jednog kilograma. Krzno bizamskog pacova je gusto, glatko i ima odsjaj. Na leđima je tamno-smeđe, sa strane crvenkasto, a po stomaku sivo-smeđe. Ova životinja ima robusnu formu tela, oči su joj male i okruglaste, a ušne školjke kratke i skrivene u debelom krznu. Mesnate usne, prekrivene krznom, mogu se preklapati iza sekutića, te sprečiti ulazak vode prilikom ronjenja. Bizamski pacov ima zdepaste, petoprsne ekstremitete sa kratkim stopalom. Zadnje noge su snažnije razvijene, sa jakim kandžama i plovnom kožicom između prstiju. Dugački rep prekriven je rožnim ljuspicama.

Podsetimo, preminuli čovek živeo je sam, nije imao porodicu, bio je omiljen u selu. Živeo je od penzije koju je stekao kao vozač autobusa. Njegovo telo pronašao je meštanin Jovan Predojević.

- Otišao sam do njegove kuće, pokucao, ali nije bilo odgovora. Pokušao sam da uđem, ali je bilo zaključano iznutra. Kako su nam u policiji kazali da možemo da provalimo vrata njegove kuće, to sam i uradio. Samo sam jače gurnuo jer se on zaključao običnom rezom. Ušao sam - kaže Predojević.

Ono što je zatekao nadmašuje najstrašnije horor filmove. Prizor ga je šokirao, a kada se pribrao, pozvao je policiju.

- Mi smo primetili da ga nema, čini mi se, 21. januara. Celo selo je počelo da ga traži. Zvali smo njegove prijatelje, tražili ga po okolnim selima, obilazili okolinu, ali od njega ni traga ni glasa. Sava je imao običaj da ode na nekoliko dana kod svojih poznanika, tako da smo mislili da je to u pitanju. Međutim, kako ga dugo nije bilo, 1. februara smo njegov nestanak prijavili policiji - kažu nam meštani sela.

- Beživotno telo bilo je na podu lica neprepoznatljivog, pojedenog, mestimično su se videle kosti ispod mesa. Nije bilo neprijatnog mirisa, verovatno zato što je zima. Trbuh mu je bio kao rasporen, a unutrašnji organi pojedeni. U sobi nije bilo ni mačaka ni pasa, i mišljenja sam da su ga jeli vodeni pacovi - kaže Jovan Predojević koji je pronašao telo.

Nakon pronalaženja tela urađena je obdukcija i utvrđeno da nije bilo tragova nasilne smrti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.