LAŽNI SAVETNIK TADIĆA I KUM VOJISLAVA KOŠTUNICE OSUĐEN! Moraće na ROBIJU zbog svojih PREVARA
Lažno se predstavljao kao savetnik Borisa Tadića, Foto: Fonet

DOLIJAO

LAŽNI SAVETNIK TADIĆA I KUM VOJISLAVA KOŠTUNICE OSUĐEN! Moraće na ROBIJU zbog svojih PREVARA

Presuđeno mu je...

Objavljeno: 04.02.2019. 15:48h

Todoru Puletiću, osuđenom zbog niza prevara na tri i po godine zatvora pravosnažnom odlukom suda trajno je oduzeta imovina stečena izvršenjem krivičnog dela.

Puletić je prošle godine pravoznažbo osuđen jer je lažno predstavljajući se kao savetnik Borisa Tadića i izmišljeni kum Vojislava Koštunice zajedno sa saradnicima varao građane i pribavljao imovinsku korist.

Odlukom Apelacionog suda, obijene su žalbe Puletića i njegovog branioca, i potvrđena je odluka Specijalnog suda, kojom mu je u julu proslse godine trajno oduzet stan od 218 kvadratnih metara u Južnom Bulevaru i garaža.

U aprilu prošle godine Apelacioni sud u Beogradu je smanjio ya godinu dana kaznu Puletiću i pravosnažno ga osudio na tri i po godine zatvora i novčanu kaznu od milion dinara.

Istom presudom, njegovom bratu Nebojši Puletiću umanjena je kazna kućnog zatvora za tri meseca pa je pravosnažno osuđen na devet meseci kućnog zatvora, kao i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

Ljiljana Milenković i Miodrag Milić, koji su presudom Specijalnog suda bili osuđeni na po sedam meseci kućnog zatvora i novčane kazne od 15.000 i 10.000 dinara, pravosnažno su oslobođeni odlukom Apelacionog suda jer nije bilo dokaza da su izvršili krivična dela prevare.

Zbog nastupanja apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja Apelacioni sud je u odnosu na svo četvoro pravosnažno odbio optužbu za krivično delo zločinačko udruživanje.

Puletić je, prema presudi, od januara 2004. godine do 13. novembra 2009. godine u Beogradu organizovao kriminalnu grupu koja je u više navrata prevarom stekla finansijsku korist u iznosima od 3.271.000 evra, 244.260 evra, 10.000 evra, 338.076 evra i 7.172.017 dinara.

On se lažno predstavljao kao državni funkcioner i osoba od poverenja i u bliskom prijateljskom odnosu sa licima iz vrha političke vlasti - kao kum tadašnjeg premijera Vlade Srbije Vojislava Koštunice, kao savetnik i šef kabineta predsednika Republike Borisa Tadića, kao zaposlen u Ministarstvu inostranih poslova kod ministra Vuka Jeremića, kao i da je član Demokratske stranke u Beogradu.

Na taj način je dovodio u zabludu oštećena lica i tako pribavljao finansijsku korist u vidu novčanih nadoknada.

Prevare su, kako se navodi, izvršene na teritoriji Srbije, Belgije i Češke, a pribavljena je protivpravna imovinsku korist od 3.863.336,20 evra i 7.172.017,36 dinara.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media