3 GODINE GUBILI VREME: Trag na DONJEM VEŠU Jelene Marjanović PREOKRENUO ISTRAGU!
Jelena Marjanović, ubistvo, Foto: Damir Dervišagić, Privatna arhiva

POGREŠNI NAVODI

3 GODINE GUBILI VREME: Trag na DONJEM VEŠU Jelene Marjanović PREOKRENUO ISTRAGU!

U pitanju su dokazi prikupljeni tokom istrage koji su dosad bili zanemareni i stavljeni u drugi plan

Objavljeno: 13:25h

Nakon što je nova tužiteljka Jelena Biorčević preuzela slučaj ubistva Jelene Marjanović (33), pojavili su se novi tragovi koji ukazuju na to da su ubici prilikom zločina u Borči pomogle još najmanje tri osobe, pišu beogradski mediji.

- Tužilaštvo je tokom ponovnih analiza došlo do novih tragova koji još najmanje tri osobe vezuju za lice mesta kritičnog dana, odnosno 2. aprila 2016, na nasipu u Crvenki. Naloženo je dodatno veštačenje tih tragova kako bi se utvrdilo kome tačno pripadaju - kaže izvor.

Jedan od tragova koji bi mogao da otkrije saučesnike ubice je i otisak muške obuće koji je nakon ubistva pevačice pronađen u neposrednoj blizini njenog tela na nasipu.

Naime, na tragu od utiska obuće bila je i Jelenina krv. Iako je ovaj trag veštačen, nikada nije bilo utvrđeno ko je vlasnik obuće.

Pretpostavlja se da su u pitanju saučesnici ubice, koji su mu pomogli u likvidaciji pevačice, ali i prilikom sakrivanja tragova koji bi eventualno mogli da ukažu na njih. To bi objasnilo to što se nakon skoro tri godine od ubistva pevačice ovom slučaju ne nazire kraj.

- Naloženo je ponovno preispitivanje svih dosadašnjih tragova iz istrage pošto novi tužilac koji je postavljen u ovom predmetu ništa nije želeo da prepusti slučaju. Ipak, akcenat će biti stavljen na one dokaze iz predmeta kojima se dosad nije pridavao veliki značaj, a koji bi konačno mogli da rasvetle zločin koji je potresao srpsku javnost - priča izvor.

Između ostalog, nedavno je dodatnim analizama koje je zatražilo tužilaštvo utvrđeno da se blato iz kose ubijene pevačice poklapa s onim koje je posle zločina pronađeno na pantalonama njenog supruga Zorana Marjanovića, koji se sumnjiči za ubistvo. Kako su mediji pisalai, upravo je ovaj nalaz, koji do sada nije bio uvršćen u dokaze, krunski trag za podizanje nove optužnice protiv Marjanovića.

Još jedan od tragova na koje će se usredsrediti istraga jeste DNK materijal koji je nađen na Jeleninom donjem vešu.

- Tokom prvobitne istrage utvrđeno je da DNK trag na Jeleninom vešu pripada muškoj osobi, ali da nije u pitanju niko od muških članova porodice Marjanović. Nije isključeno da je upravo ovaj trag pokrenuo istragu u potpuno novom pravcu - kaže izvor i dodaje da se u narednom periodu očekuju hapšenja koja će uzdrmati srpsku javnost.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.