JEZIVI PRIZORI LEŠEVA PO BOLNICI U NIŠU: Zbog kvara hladnjače, mrtvaci TRULE PO HODNIKU! Organi spakovani u kese!
Leševi van hladnjača spakovani u najlon kese i kutije!, Foto: Printscreen / Kurir

HOROR!

JEZIVI PRIZORI LEŠEVA PO BOLNICI U NIŠU: Zbog kvara hladnjače, mrtvaci TRULE PO HODNIKU! Organi spakovani u kese!

Tela pokojnika ostavljena van hladnjače, izvađeni organi spakovani u najlon kese i kutije, mrlje osušene krvi po zidovima i podu kapele prizori su koji su pre nekoliko dana, po drugi put, zaprepastili ekipu sanitarne inspekcije, koja je, po prijavi građana, ponovo upala u nišku kapelu, kojom gazduje JKP „Gorica“

Objavljeno:

Zbog kvara hladnjača nekoliko mrtvaca i dalje leži po hodnicima, kojima se širi nesnosan smrad, a nadležni obećavaju da će problem biti rešen sledeće nedelje

Tela pokojnika ostavljena van hladnjače, izvađeni organi spakovani u najlon kese i kutije, mrlje osušene krvi po zidovima i podu kapele prizori su koji su pre nekoliko dana, po drugi put, zaprepastili ekipu sanitarne inspekcije, koja je, po prijavi građana, ponovo upala u nišku kapelu, kojom gazduje JKP „Gorica“.

Isti prizor inspektori su zatekli i pre skoro godinu dana, kada je, takođe zbog kvara na hladnjači, nekoliko leševa, ali i odsečenih delova tela ostavljeno u hodnicima kapele. Situacija se očigledno do danas nije bitno popravila, a nadležni obećavaju da će problem sa hladnjačama biti rešen sledeće nedelje.

Aferu „Gorica“ u javnosti je pokrenuo pre godinu dana Rade Rašović, tadašnji poverenik Asocijacije nezavisnih i slobodnih sindikata. Nakon toga, on je optužen za uzbunjivanje javnosti, a u „Gorici“ je dobio i otkaz. Kurir je juče pokušao da i od njega dobije komentar povodom najnovijih događaja u ovom preduzeću, ali je on rekao da ne želi da daje bilo kakve izjave u vezi sa niškom kapelom.

Zoran Milojković, direktor JKP „Gorica“, kazao je za Kurir da bi situacija trebalo da bude sanirana najkasnije u utorak.

- Ne bih da spominjem na šta sam sve naišao po dolasku na funkciju direktora, na kojoj sam tri meseca, ali moram da primetim da nakon mog postavljenja u arhivi nije bilo zapisnika sanitarne inspekcije koja je pre skoro godinu dana zabeležila sve nedostatke i naložila da se otklone. Ne bih da istražujem, ali prava je enigma kako je taj papir nestao. Sumnjam da je ta prijava inspekcije od mene sakrivena, a bila je u februaru 2018. godine. Niko nije naveo ovde da je to problem. Sada je četiri ili pet tela smešteno u prostoriju za pripremu pokojnika jer je kapela od dolaska inspekcije postala pravo gradilište. Kreči se, menjaju se lajsne, a krenulo se i sa popravkom te dve hladnjače, tako da u ponedeljak ili utorak moći ćemo da kažemo da je situacija sanirana - priča Milojković.

On kaže da je naišao na gomilu problema, ali da je odgovoran samo za ono što se događalo u poslednja tri meseca.

- Za ove dve hladnjače koje ne rade uspeo sam za dva i po meseca da prikupim nekoliko ponuda, pored svih problema na koje sam naišao. Ja sam video taj nestali zapisnik tek pre dva ili tri dana, kada mi je sanitarna inspekcija to pokazala. Što se tiče prokišnjavanja u jednoj prostoriji, mora da se skine lim sa krova i da se krov u tom delu rekonstruiše - rekao je Milojković.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.