DVA DOKTORA PALA ZBOG ŠVERCOVANJA: Možete li da naslutite šta su krijumčarili OSIM LEKOVA? (FOTO)
Možete li da naslutite šta su krijumčarili OSIM LEKOVA?, Foto: CARINA INFO

akcija uprave carine

DVA DOKTORA PALA ZBOG ŠVERCOVANJA: Možete li da naslutite šta su krijumčarili OSIM LEKOVA? (FOTO)

Putnik, zaplenjena roba i automobil predati su u dalju nadležnost policije u Dimitrovgradu

Objavljeno:

Carinici su u saradnji sa policijom 30. januara 2019. godine, na ulazu graničnog prelaza Gradina, u dva pokušaja krijumčarenja, koji su otkriveni jedan za drugim, u automobilima dvojice doktora zaplenili više od 100 pakovanja lekova i 25 parfema.

Najpre su u „golfu“ bugarskih registarskih oznaka kojim se u Srbiju iz Bugarske vraćao 45-godišnji doktor iz Pirota carinski službenici pronašli 25 sakrivenih parfema u čiju se verodostojnost sumnja.

Skriveni parfemi pronađeni su ispod rezervne gume u gepeku, a reč je navodno o brendovima „šanel“, „armani“, „džimi ču“, „guči“ i drugim.

Zaplenjeni parfemi
Zaplenjeni parfemi foto: CARINA INFO

Neposredno posle ovog, sprečen je još jedan pokušaj krijumčarenja u „audiju“ niških registarskih oznaka, a zanimljivo je da je i u ovom slučaju akter bio doktor, inače 26-godišnji državljanin Srbije.

Zaplena na Gradini
Zaplena na Gradinifoto: CARINA INFO

Na pitanje carinskih službenika da li ima nešto da prijavi, putnik je odgovorio da se vraća sa skijanja u Bugarskoj i da nema ništa da deklariše.

Sumnju carinika je pobudio par starih i gotovo neupotrebljivih skija koje je putnik prevozio na krovu automobila. Kako se ispostavilo, one su bile samo kamuflaža za skrivene lekove poreklom iz Grčke.

Zaplena na Gradini
Zaplena na Gradinifoto: CARINA INFO

Detaljnom kontrolom carinici su otkrili veću količinu neprijavljenih lekova sakrivenih u raznim fabričkim šupljinama (kod štop svetla, pored brisača, u filteru za vazduh), u kaseti ispred suvozačkog sedišta, kao i u putnoj torbi vozača.

Zaplena na Gradini
Zaplena na Gradinifoto: CARINA INFO

Reč je o preko 10 tabli kapsula citostatika i tableta „livijal“ namenjenih hormonskoj terapiji žena, više od 20 bočica sa kapima za oči, zatim za ublažavanje alergija i protiv grčeva kod beba, kao i više od 60 tuba masti za lečenje psorijaze, ublažavanje bolova u mišićima i zglobovima i protiv akni.

Putnik, zaplenjena roba i automobil predati su u dalju nadležnost policije u Dimitrovgradu.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.