DOBIO SAM BATINE ZATO ŠTO SAM CIGANIN! Mladi pretučeni Rom objavio sliku MODRICA s jednom JASNOM PORUKOM (FOTO)
Kaže za sebe da se nikada nije potukao u životu, Foto: Printscreen / Twiter

DOKLE VIŠE?

DOBIO SAM BATINE ZATO ŠTO SAM CIGANIN! Mladi pretučeni Rom objavio sliku MODRICA s jednom JASNOM PORUKOM (FOTO)

Njegova objava naišla je samo na reči podrške!

Objavljeno: 14:37h

Mladić romske nacionalnosti pretučen je samo zato što pripada ovoj nacionalnoj manjini. Mladić koji je na Tviteru upisan kao "čiganče" objavio je fotografiju svog modrog lica.

Za sebe kaže da se nikada nije potukao u životu kao i da je navikao da čitavog života bude trn u oku mnogima. Do sada je, kako tvrdi, uglavnom bio verbalno napadnut, ali sada je brutalno pretučen.

O napadu koji se dogodio nedavno kaže:

- Dobio sam batine zbog toga što sam ciganin, obično bude samo verbalno, ali nisam bio te sreće večeras. Ja nisam od onih koji diraju prvi, nikad u životu se nisam potukao ni sa kim, navikao sam da budem trn u oku ljudima otkad znam za sebe - napisao je on na društvenoj mreži Tviter i dodao da fotografiju sebe u modricama nije objavio zbog sažaljenja, već zbog nemoći da bilo šta uradi povodom napada.

- Ćutiš i trpiš. Muka mi je, ne zbog sebe, već zbog mojih sestara koje dele istu kožu poput moje, ako ništa barem mogu da tvitujem, možda se nešto i promeni - nada se mladić.

Njegova objava na pomenutoj društvenoj mreži naišla je samo na reči podrške poput "proći će i ovo go**vo vreme" ali i ponuda da im se javi:

Nije poznato zbog čega se mladić nije obratio policiji, ali je objasnio da je sve počelo kada je hteo da odbrani bolesnu tetku:

U ceo događaj se uključila jedna majka koja je imala sličnu situaciju sa svojim sinom:

Napadi na pripadnike romske nacionalnosti su česti. Diskriminacija je i dalje prisutna, iako o toleranciji govorimo sve više

Rastuća diskriminacija Roma ima rasističku osnovu i pokazuje opasnu progresiju od rasnih predrasuda do rasističke prakse i nasilja.

Ne smemo zaboraviti malenog Dušana Jovanovića koga su na smrt pretukli pripadnici ultradesničarskog pokreta "skinhedsi", samo zato što je Rom.

Kakvo je vaše mišljenje o ovom problemu? Pišite nam u komentarima!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.