UHAPŠEN BIVŠI DIREKTOR VIŠE POSLOVNE ŠKOLE U BEOGRADU:  Ilija pao zbog zloupotreba, MUTNE RADNJE SU U PITANJU
Ilija pao zbog zloupotreba, Foto: Printscreen Google Street View

akcija policije

UHAPŠEN BIVŠI DIREKTOR VIŠE POSLOVNE ŠKOLE U BEOGRADU: Ilija pao zbog zloupotreba, MUTNE RADNJE SU U PITANJU

Uhapšen po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal

Objavljeno: 11:03h

Bivši direktor Više poslovne škole u Beogradu, Ilija Samardžić, uhapšen je danas.

Kako se saznaje, I. S. je uhapšen po nalogu Tužilaštva za organizovan kriminal i osumnjičen je za zloupotrebu službenog položaja.

U saopštenju tužilaštva se navodi da se Naredbom o sprovođenju istrage I. S. stavlja na teret da je kao direktor Beogradske poslovne škole - Visoke škole strukovnih studija, postupao protivno odredbama Zakona o visokom obrazovanju i Statutu Beogradske poslovne škole, i time pribavio privrednim društvima "Kon Tiki Travel", "Simpo" a.d. Vranje, NID "Novosti" i Vaterpolo klubu "Radnički" iz Kragujevca imovinsku korist u ukupnom iznosu od 781.000.000,00 dinara.

U tom iznosu je i naneo štetu Beogradskoj poslovnoj školi - Visokoj školi strukovnih studija iz Beograda, tako što je doneo odluku o raspodeli finansijskih sredstava i bez održavanja sednice i bez saglasnosti Saveta škole, a što mu je bila obaveza po zakonu i Statutu.

On je na osnovu ugovora o poslovno-tehničkoj saradnji zaključivao ugovore o pozajmicamafinansijskih sredstava koja potiču iz sopstvenih sredstava navedene škole, navodi tužilaštvo.

Dodaje se da Novčana sredstva koja je na ovaj način pozajmljivao, nikada nisu vraćena, niti je I. S. kao direktor škole preduzimao bilo kakve radnje u cilju njihove naplate.

Sredstva do danas nisu vraćena, napominje se u saopštenju.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.