TRAŽE DA SE PROGLASI KRIVIM ZBOG DIVLJANJA HAMEROM PO BEOGRADU! Tužilaštvo zahteva zatvor za Šotru
Tužilaštvo zahteva zatvor za Šotru, Foto: Printscreen/ Kurir Tv

hoće ga iza rešetaka

TRAŽE DA SE PROGLASI KRIVIM ZBOG DIVLJANJA HAMEROM PO BEOGRADU! Tužilaštvo zahteva zatvor za Šotru

Šotri je prošle sedmice ukinut pritvor, nakon saslušanja svih svedoka, i pušten je da se brani sa slobode

Objavljeno: 14:08h

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas sudu optužni predlog protiv Aleksandra Šotre (39) zbog sumnje da je 15. decembra vozio džip "hamer" i njime napravio niz incidentata u centru Beograda.

Tužilaštvo je sudu predložilo da Šotru proglasi krivim, osudi na bezuslovnu kaznu zatvora, kao i da mu izrekne meru bezbednosti oduzimanja vozačke dozvole u maksimalnom trajanju (koje je propisano zakonom) - od pet godina.

Optužnim predlogom Šotra se tereti za tri krivična dela: ugrožavanje javnog saobraćaja, izazivanje opšte opasnosti i nasilničko ponašanje, navodi se u saopštenju tužilaštva.

U toku dokaznog postupka u tužilaštvu je ispitano pet oštećenih građana i četiri svedoka, pribavljena je medicinska dokumentacija o povredama koje je sedmoro oštećenih zadobilo kritičnom prilikom, od kojih su dva maloletna lica, a izvršeno je i više veštačenja, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Šotri je prošle sedmice ukinut pritvor, nakon saslušanja svih svedoka, i pušten je da se brani sa slobode, ali mu je sud, na predlog Prvog osnovnog tužilaštva oduzeo pasoš i vozačku dozvolu. Takođe mu je izrekao zabranu napustanja boravišta, uz obavezu redovonog javljanja nadležnoj policijskoj stanici

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.