PROBUDIO SAM SE KRVAV, I SHVATIO ŠTA SAM URADIO! Ubica žene iz Kosjerića priznao KRIVICU, SIN NEĆE DA GA VIDI
Jelena Grbić, Foto: Printscreen/facebook

užas!

PROBUDIO SAM SE KRVAV, I SHVATIO ŠTA SAM URADIO! Ubica žene iz Kosjerića priznao KRIVICU, SIN NEĆE DA GA VIDI

- Kad sam otišao, majka je ležala na podu, a kad sam se vratio, bila je u mom krevetu - rekao je mladić, koji je, po sopstvenom zahtevu svedočio..

Objavljeno: 22.01.2019. 09:43h
  • 3

- Kriv sam, kajem se! Otišao sam kod bivše supruge da razjasnimo zbog čega me je prijavila policiji, a tek sutradan, kad sam se probudio krvav i kad sam video nož, shvatio sam šta sam uradio.

Ovako je juče pred Višim sudom u Užicu započeo svoju odbranu Ivan Radovanović (36) iz Kosjerića, optužen da je u noći između 6. i 7. maja prošle godine sa dva uboda nožem ubio bivšu nevenčanu suprugu Jelenu Grbić (38), pišu beogradski mediji.

Radovanović je u užički sud, u pratnji stražara, doveden iz pritvora sa bukagijama na nogama i lisicama na rukama. Na početku suđenja za teško ubistvo optuženi je rekao da se seća detalja uoči ubistva, ali ne i trenutka kada je iskasapio Jelenu, sa kojom ima sina, a kao razlog delimične amnezije naveo je to što je u trenutku zločina bio pijan.

- Ceo dan sam bio kod jednog prijatelja na slavi i pio. Popio sam četiri rakije i između 10 i 15 piva, a oko 23 sata sam krenuo kući. Na slavi sam nekoliko puta telefonom pričao sa Jelenom i razgovori su bili korektni. Međutim, kada sam krenuo, pozvali su me iz policije i rekli mi da me je Jelena prijavila zbog pretnji. Umesto kući, otišao sam kod nje da razjasnimo zbog čega me je prijavila. Tek sutradan, kada sam se probudio krvav i video nož, shvato sam šta sam uradio - rekao je Radovanović u sudu.

Jelena Grbić
Jelena Grbić foto: Printscreen/facebook

On je optužen da je kobne noći razvalio vrata žrtvine kuće, tukao je pesnicama i šamarao je, a potom je usmrtio kuhinjskim nožem - jednom joj je zario oštricu u grudi, drugi put u vrat. Svedoci su bili Jelenini sinovi iz prvog braka Dejan (18) i Darko (14), kao i četvorogodišnji Davor, koga je rodila sa optuženim Ivanom. Ubica je posle zločina otišao na tavan jedne šupe u komšiluku, gde se skrivao nekoliko sati, dok ga policija nije našla i uhapsila. Na jučerašnjem suđenju svedočio je i Jelenin najstariji sin Dejan. On je ostao pri iskazu datom u istrazi. Ispričao je da je Radovanović provalio u njihovu kuću i nožem mu ubio majku. Dejan je rekao da je posle ubadanja otrčao u dom zdravlja po lekarsku pomoć.

- Kad sam otišao, majka je ležala na podu, a kad sam se vratio, bila je u mom krevetu - rekao je mladić, koji je, po sopstvenom zahtevu, svedočio bez prisustva optuženog Radovanovića, koji je tokom njegovog svedočenja bio van sudnice.

Juče je saslušan i dr Veselin Pečenica, veštak specijalne zatvorske bolnice u Beogradu, specijalista forenzičke medicine. On nije mogao da se izjasni o stepenu alkoholisanosti Ivana Radovanovića, s obzirom na to da mu krv nije uzeta na vreme. Dr Pečenica je ipak izneo zaključak komisije veštaka da je Radovanović bio u stanju jednostavne alkoholne opijenosti.

Kao svedoci u sudnici pojavili su se i Predrag Tomić, kod koga je Radovanović uoči zločina bio na slavi, i Jelenin prvi komšija Grozdimir Obradović, u čijoj šupi je sutradan pronađen i uhapšen ubica.

(Espreso.rs)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media