ONI SU OSUMNJIČENI ZA DILOVANJE DROGE U ARANĐELOVCU: Sofija (15) je umrla od EKSTAZIJA, ceo grad se digao na noge!
Osumnjičeni za dilovanje i Sofija Siljanoski koja je preminula, Foto: Printscreen/facebook

Tuga

ONI SU OSUMNJIČENI ZA DILOVANJE DROGE U ARANĐELOVCU: Sofija (15) je umrla od EKSTAZIJA, ceo grad se digao na noge!

Prema rečima izvora iz Aranđelovca, policija u ovom gradu na razbijanju narko-klanova intenzivno je počela da radi pre dva meseca nakon Sofijine smrti

Objavljeno:

Najjača grupa dilera droge u Aranđelovcu uhapšena je u velikoj akciji kragujevačke policije u kojoj je u roku od dva dana lišeno slobode na desetine kriminalaca.

Petoro dilera koji su ove nedelje uhapšeni u Aranđelovcu tek su deo veće grupe trgovaca narkoticima koji truju građane i decu, upozoravaju Aranđelovčani.

I pored velike akcije policije u kojoj je samo policijska uprava iz Kragujevca uhapsila 40 lica, među kojima su i veliki dileri droge iz Aranđelovca, u gradu pod Bukuljom ljudi i dalje ne odustaju od protesta koji su započeti 12. decembra prošle godine, pišu beogradski mediji.

Povod za protest pod nazivom "Ne okreći glavu, reci ne" koji je organizovala grupa građana "Aranđelovčani i Aranđelovčanke" bila je smrt petnaestogodišnje Sofije Siljanoski, koja je od droge preminula u novembru prošle godine.

Njen otac Boris Siljanoski nije hteo da daje nikakve izjave za medije sve dok se ne uveri da su uhapšeni svi dileri droge u Aranđelovcu.

Ivan R. Ivanović iz udruženja građana, koje i dalje ne odustaje od protestnih šetnji, kaže za da će šetati "i dalje i pored toga što se vidi da je "policija pokrenula stvari nabolje".

- Do sada smo imali tri protesta, a uskoro će i četvrti. Održavamo ih na svake dve nedelje. Bitno je da policija radi svoj posao, i mi to podržavamo. Ali i dalje mislimo da glavni dileri droge nisu uhapšeni. Prošle godine je zbog dilovanja podneseno 66 prijava, a imali smo samo šest zatvorskih kazni - kaže Ivanović.

Sofija Siljanoski
Sofija Siljanoski foto: Printscreen/facebook

Prema rečima izvora iz Aranđelovca, policija u ovom gradu na razbijanju narko-klanova intenzivno je počela da radi pre dva meseca nakon Sofijine smrti.

Maloletnica je preminula 5. novembra u bolnici, četiri dana nakon kućne žurke na kojoj je od lokalnog dilera Nikole Bogdanovića (21) uzela i progutala tabletu ekstazija.

Kako je nakon smrti devojčice ispričala njena drugarica, Sofija je nakon uzimanja tablete prebledela i bilo joj je sve lošije. Drugari su je odvezli kući, a zatim je prevezena u bolnicu. Nažalost, i pored napora lekara VMA, neurologa i toksikologa, nije joj bilo spasa.

Porodica je nakon infarkta mozga, koji je njihova mezimica doživela nakon konzumiranja droge, organe donirala klinici u Tiršovoj kako bi se pomoglo drugoj deci kojoj će tako biti spaseni životi.

- Izgubili smo borbu za dete. Zahvalan sam lekarima na VMA jer su se na sve načine trudili da je vrate u život. Ali spasa nije bilo. Odlučili smo da njene organe doniramo drugima. Tako će ona živeti dalje - rekao je tada kroz suze Sofijin otac Boris.

Diler Nikola Bogdanović je ubrzo uhapšen, a nakon zadržavanja u policiji, sproveden je nadležnom tužilaštvu u Aranđelovcu. On je priznao da je doneo tablete na žurku, ali će dalja istraga otkriti od koga je smrtonosne tablete nabavio za preprodaju.

Jugoslav Mijatović
Jugoslav Mijatović foto: Printscreen/facebook

Ovaj gubitak mladog života veoma je uznemirio javnost i podigao Aranđelovčane na noge, koji su se okupljali i protestnim šetnjama pod nazivom "Ne okreći glavu, reci ne" pokušali da skrenu pažnju na problem narkomanije.

Oni su takođe potpisivali peticiju i zahtev lokalnoj samoupravi da bi se formiralo radno telo i napravile grupe za borbu protiv narkomanije. Takođe, meštani su odlučili da sami podnesu krivične prijave protiv zla koje je okupiralo njihov grad.

Ovonedeljna akcija policije je, međutim, donela poboljšanje situacije: uhapšeno je četvoro dilera koje je policija nezvanično označila kao bitne igrače u aranđelovačkom podzemlju.

Goran Rabrenović
Goran Rabrenović foto: Printscreen/facebook

Kako je "Blic" pisao, uhapšeni su Jugoslav Mijatović (38), Goran Rabrenović (35), Predrag Grujić (36), Marko Prokić (24) i Marija Ilić (21), koja je uglavnom izvršavala kurirske poslove za grupu. Prema nezvaničnim saznanjima, kod Rabrenovića je pronađen heroin, kod Grujića semenke konoplje, a kod ostalih tablete "ekstazija".

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.