OD 13 BEBA IZ ZAMRZIVAČA NJIH 9 JE ROĐENO MRTVO: Šta se dogodilo sa ostalima? OVO JE JEZIVA ISTINA
Šta se dogodilo sa ostalima?, Foto: Printscreen/Google streetview

HOROR!

OD 13 BEBA IZ ZAMRZIVAČA NJIH 9 JE ROĐENO MRTVO: Šta se dogodilo sa ostalima? OVO JE JEZIVA ISTINA

Misterija 13 mrtvih beba nađenih u zamrzivaču u Opštoj bolnici u Kraljevu polako dolazi do razrešenja! 

Objavljeno: 18.01.2019. 16:04h
  • 192

Od 13 tela beba, koje su stajale u zamrzivaču Opšte bolnice u Kraljevu, njih devet je rođeno mrtvo, jedno je pronađeno na deponiji, a preostala tri su bebe iz pobačaja, kaže dr Zoran Mrvić, vd direktor Opšte bolnice u Kraljevu.

"Upravo ove bebe iz pobačaja posebna su kategorija. One se donose na svet namerno izazvanim porođajem, često imaju svega 100 do 200 grama, i koliko god zvučalo surovo, medicinski se ne smatraju bebama, već patohistološkim materijalom", objašnjava dr Mrvić.

"Patohistološki materijal se ne sahranjuje. Po zakonu, on se spaljuje kao patoanatomski otpad. Od 13 tela beba, tri su pripadala ovoj kategoriji", napominje dr Mrvić.

Jedna beba nađena je mrtva na deponiji i taj slučaj je, dodaje on, ispitan i rešen, a preostalih devet beba rođene su mrtve ili su umrle ubrzo nakon porođaja. Međutim, zbog izmena zakona i usklađivanja ovih izmena sa odlukama i pravilnicima, tela dugo nisu mogla da budu sahranjena.

"Tek novim Zakonom, ova tela od 2016. mogu da se sahranjuju. Međutim, kako je taj zakon trebalo dalje uskladiti sa odlukama kojima se precizira način sahranjivanja, pitanje tela ovih beba nije bilo moguće ranije rešiti", objašnjava dr Mrvić.

On dodaje da se pompa u javnosti digla zarad senzacije, a da zakonski nema nikakvih propusta.

 

(Espreso.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media