SRUŠILA SE NASRED ZBORNICE, IZDALO JE SRCE:  U školi ne mogu da dođu sebi od šoka, Milici (14) nije bilo spasa!
Telo devojčice je odneto na obdukciju, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

TRAGEDIJA

SRUŠILA SE NASRED ZBORNICE, IZDALO JE SRCE: U školi ne mogu da dođu sebi od šoka, Milici (14) nije bilo spasa!

Direktor škole Zvonimir Čaušić je samo kratko potvrdio da je njihova učenica pala u zbornici i da su kolege pokušale da joj pomognu

Objavljeno:

Milica A. (14), učenica sedmog razreda OŠ "Branko Radičević" u Maradiku kod Inđije, umrla je juče u zbornici ove škole, najverovatnije od srca. Devojčici je iznenada pozlilo tokom nastave, zbog čega su je nastavnici brzo preneli u zbornicu i pozvali Hitnu pomoć, ali Milici nije bilo spasa, pišu beogradski mediji.

Kako se saznaje, nesrećna devojčica je imala urođenu srčanu manu ali, uprkos tome, niko u Maradiku nije očekivao ovakvu tragediju.

Direktor škole Zvonimir Čaušić je samo kratko potvrdio da je njihova učenica pala u zbornici i da su kolege pokušale da joj pomognu, ali u tome nisu uspele.

- Shvatite, ovo je velika tragedija, stvarno ne mogu da pričam o tome - kratko je rekao direktor.

U dvorištu škole juče je bilo opsadno stanje zbog šoka i tuge. Vest o tragediji se brzo pronela i među decom, koja su u suzama, zgranuta, gledala unezverene i uplakane nastavnike. I roditelji đaka su požurili u školu, pokušavajući da umire njihove mališane i da ih odvedu kućama.

Miličino telo će, po svemu sudeći, biti upućeno na obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok ove tragedije, ali i da se otkloni svaka sumnja da njena smrt nije nasilna.

Očekuje se, takođe, da nadležne inspekcije dođu u OŠ "Branko Radičević" i ispitaju ceo slučaj, kako bi se utvrdilo da li postoji nečija odgovornost. Tokom te istrage, inspektori će porazgovarati sa direktorom škole i nastavnicima koji su bili u kontaktu sa malom Milicom u trenutku kad joj je pozlilo.

Komšija preminule devojčice juče nije mogao da dođe sebi od tuge i jedva nam je rekao nekoliko rečenica o njoj i njenoj porodici.

- Poznajem joj oca, majku i brata i ne znam kako uopšte da im izjavim saučešće, kojim rečima da probam da ih utešim... Oni su razvedeni, a mala Milica je sa mlađim bratom živela sa majkom. Svi u Maradiku smo zatečeni ovim što se desilo. Svi smo u šoku. Znam da je Milica imala bolesno srce od rođenja, ali delovalo je da živi potpuno normalno. Igrala se, družila sa drugom decom, išla u školu... Zaista niko od nas u Maradiku nije očekivao da će ovako nešto da se desi - ispričao je za medije komšija.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.