ROGANOViĆ JE LIKVIDIRAN ZBOG JAKE POZICIJE U HAGU! Za ubistvo se sumnjiče opasni klan iz CG i ŠEF SRPSKOG PODZEMLJA
Vladimir Roganović, Foto: Printscreen/facebook

ISTRAGA

ROGANOViĆ JE LIKVIDIRAN ZBOG JAKE POZICIJE U HAGU! Za ubistvo se sumnjiče opasni klan iz CG i ŠEF SRPSKOG PODZEMLJA

Roganović je likvidiran tri dana po napuštanju Crne Gore, gde je 7. decembra pušten iz zatvora u Spužu, posle odslužene kazne zbog nelegalnog oružja

Objavljeno:

Iza ubistva Novljanina Vladimira Roganovića, visokopozicioniranog među "kavčanima", u Beču 22. decembra prošle godine, stoji ili škaljarski klan ili kriminalna grupa Luke Bojovića, ukazuju saznanja austrijske policije.

Iako se škaljarski klan povezuje sa Lukom Bojovićem, rezultati istrage u Beču ukazuju da je verovatno Roganovića likvidirala jedna od te dve kriminalne grupe, ali samostalno, a ne u saradnji sa "saveznikom".

Roganović je inače likvidiran tri dana po napuštanju Crne Gore, gde je 7. decembra pušten iz zatvora u Spužu, posle odslužene kazne zbog nelegalnog oružja.

Vladimir Roganović
Vladimir Roganović foto: Printscreen/facebook

- Jedan od pravaca istrage je da je Roganović ubijen zbog svoje pozicije među "kavčanima", i da iza svega stoje "škaljarci". U prilog tome idu i operativna saznanja crnogorske policije da su pojedini njihovi državljani bliski škaljarskom klanu, neposredno pre likvidacije u Beču, napustili teritoriju Crne Gore i uputili se ka Evropskoj uniji. Za sada, međutim, nema dokaza koji te primorce mogu direktno povezati sa egzekucijom u prestonici Austrije, u kojoj je povređen i begunac od srpskog pravosuđa, Novosađanin Stefan Vilotijević - kaže izvor.

Upravo u Crnoj Gori, u Herceg Novom, u julu 2017. godine ubijen je Vladimirov stric Niko, dok su bratu Dušku, takođe u "gradu mimoza", ali tri meseca ranije, nepoznati bombaši ispod automobila postavili eksplozivnu napravu i on je u detonaciji ostao bez nogu. Iako ni ubistvo Roganovićevog strica nije rasvetljeno, veruje se da iza oba atentata stoje "škaljarci" sa kojima "kavčani" ratuju skoro pet godina, posle nestanka 300 kilograma kokaina u španskoj Valensiji.

S druge strane, operativna saznanja ukazuju i da je Vladimir Roganović bio povezan i sa Slobodanom Šaranovićem i njegovom kriminalnom grupom, koja je optužena za ubistvo Nikole Bojovića, i da je moguće da je Luka Bojović, koji robija u Španiji, gde je osuđen zbog organizovanog kriminala, zbog te bliskosti odlučio da likvidira ovog Novljanina.

Luka Bojović
Luka Bojović foto: Profimedia

- Ubistvom Slobodana Šaranovića, rat između njegove kriminalne grupe i klana Luke Bojovića nije prestao. Posle egzekucije u Budvi likvidirano je još nekoliko osoba bliskih Šaranoviću, ali i drugim osumnjičenima za ubistvo Lukinog mlađeg brata, kao što je, recimo, brat egzekutora Saše Cvetanovića, zvanog Pitbul - kaže izvor.

Luka Bojović, kao ni njegov najbliži saradnik Filip Korać, Roganoviću navodno ne mogu da oproste ni bliskost, prijateljstvo sa Aleksandrom Stankovićem, zvanim Sale Mutavi, koji je ubijen u Beogradu 13. oktobra 2016. godine.

Posle likvidacije Stankovića, pravosnažno osuđenog za trgovinu drogom, jedan od pravaca istrage, i to možda najozbiljniji, bio je upravo ka kriminalnoj grupi Luke Bojovića i njegovoj desnoj ruci Koraću. Navodno je ekipa Saleta Mutavog nameravala da preuzme sve poslove Bojovićevog klana u Srbiji, ali i u inostranstvu. Interesantno je da se neposredno pre likvidacije Stanković, u strahu za svoju bezbednost, požalio prijatelju Roganoviću, koji mu je poklonio blindirani "audi".

Potraga za ubicom i pomagačem

U Roganovića je pucano kada je sa Stefanom Vilotijevićem izašao iz restorana u centru Beča, gde su bili na ručku sa jednim Beograđaninom. Uloga tog mladića još nije rasvetljena, jer je neposredno posle zločina ispitan i pušten, ali je sutradan ipak uhapšen zbog, kako je saopštila bečka policija, nelogičnosti u izjavi. Kod njega je nađen hrvatski pasoš na ime Daniel Milićević, ali je bečka policija u saradnji sa srpskom ubrzo došla do identiteta. Utvrđeno je da je putovnica originalna, ali da su podaci lažni, a on je na osnovu otisaka prstiju ubrzo identifikovan.

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.