OGLASIO SE DIREKTOR KRALJEVAČKE BOLNICE: Razlog zbog kog su u zamrzivaču  ostavljena tela 13 mrtvih beba je ŠOK!
Dr Zoran Mrvić, direktor Opšte bolnice u Kraljevu, Foto: Printscreen / Youtube / Regionalna televizija Kraljevo i Ibarske novosti

HOROR I TUGA!

OGLASIO SE DIREKTOR KRALJEVAČKE BOLNICE: Razlog zbog kog su u zamrzivaču ostavljena tela 13 mrtvih beba je ŠOK!

Vest o mrtvim bebama zapanjila je Srbiju

Objavljeno:

Srbijom je protutnjala vest da je u zamrzivačima Opšte bolnice u Kraljevu pronađeno 13 tela beba, a koja su dovedena u vezu sa slučajem nestalih beba.

Međutim, kako saznajemo, istina je drugačija.

Iako je ta vest šokirala građane Srbije, ispostavilo se, međutim, da se ne radi o ukradenim bebama, već umrlim na porođaju, nad kojima je urađena autopsija i koje su upisane u sve opštinske knjige, a njihvi roditelji nisu hteli da ih preuzmu.

To za "Blic" kaže dr Zoran Mrvić, direktor Opšte bolnice u Kraljevu, i dodaje da su to tela beba, koje su u poslednje tri godine preminule na rođenju u toj bolnici.

- Mi tela preminulih beba držimo u zamrzivačima po odluci službe za patologiju. Odluka o sahranjivanju Skupštine grada Kraljeva doneta je pre tri, četiri meseca i sada je postupak formiranja komisije, koja će da izvrši to sahranjivanje - kaže za "Blic" dr Mrvić.

Prema njegovim rečima, bolnica do sada nije imala mogućnost to da radi, jer im tri godine ne radi spalionica.

- Ona je montirana i čekamo saglasnost Ministarstva za zaštitu životne sredine za spaljivanje. Bebe će biti sahranjene po zakonu kada budemo formirali tu komisiju - objašnjava za "Blic" dr Mrvić i napominje da "to nisu nestale bebe, već prirodno umrle".

Dr Mrvić pojašnjava da su to bebe mrtvorođene od 2016. godine do danas, a roditelji nisu hteli da ih preuzmu.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.