PRANGIJAO PO NANI, LEŽAO ZA UBISTVO, BIO SVEDOK SLOBI MILOŠEVIĆU: Uhapšenom Vukotiću u dosijeu nekoliko likvidacija
Veselin Vukotić, Foto: KURIR

dolijao!

PRANGIJAO PO NANI, LEŽAO ZA UBISTVO, BIO SVEDOK SLOBI MILOŠEVIĆU: Uhapšenom Vukotiću u dosijeu nekoliko likvidacija

Iako je dva puta osuđen na 20 godina zatvora, Vukotić je šetao slobodno

Objavljeno:

U velikoj akciji srpske policije uhapšeno je više bezbednosno interesantnih osoba među kojima je i Crnogorac Veselin Vukotić.

Vukotić je devedesetih važio za najopasnijeg crnogorskog kriminalca sa prebivalištem u Novom Sadu. Vukotić je bivši bokeser i Nikšićanin.

Devedesetih je u Novom Sadu otvorio kazino "Rojal", čiji je formalni vlasnik bila njegova supruga. Na suđenju Slobodanu Miloševiću u Hagu u aprilu 2003, zaštićeni svedok C-048. koji je godinama radio kao upravnik tog objekta, izjavio je pod zakletvom da je Milošević povremeno svraćao u taj lokal, a da su stalni gosti bili Jovica Stanišić, Franko Simatović Frenki, Milorad Vučelić, Mihalj Kertes, pokojni Ašanin. Svedok je Vukotića i Ašanina opisao kao plaćene ubice za potrebe srpske tajne službe, pisalo je Vreme.

Pravosnažno je osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva Duška Boškovića u Prčanju 1997. godine, zbog čega je trebalo da bude isporučen Crnoj Gori, dok ga je Srbija sumnjičila za ubistvo Andrije Lakonića zvanog Laki u klubu "Nana" na Senjaku, u martu 1990. godine, kao i za ubistvo Envera Hadrijua u Briselu meseca dana pre, iste godine.

Za ubistvo Duška Boškovića, Nikšićanin Vukotić je u odsustvu osuđen u Crnoj Gori na 20 godina zatvora, a uhapšen je u Španiji 2006. po poternici Belgije zbog sumnje da je u toj zemlji, po nalogu Savezne Državne bezbednosti, ubio političkog emigranta Envera Hadrija. Belgija je, međutim, pristala na izručenje Vukotića Srbiji jer je imao prebivalište u Novom Sadu. Po izručenju, Srbija je odbacila zahtev Crne Gore da im ga preda.

Iako je dva puta osuđen na 20 godina zatvora, šetao je slobodno.

Tokom izdržavanja kazne dobijene u Crnoj Gori, u leto 2009. mu je pozlilo i prebačen je u Institut za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici gde su mu ugrađena dva stenta.

Sud mu je krajem 2010. prekinuo izdržavanje kazne, a u aprilu 2011. obustavljeno mu je izdržavanje kazne posle zahteva za ponavljanje postupka.

Veselin Vesko Vukotić septembra 2014. godine uhapšen je u Beogradu i prebačen je u novosadski zatvor pod sumnjom da je pokušao da ubije Milorada Lužaića (35), vlasnika kladionice "Pin bet" u Petrovaradinu.

Na Lužaića je pucano 3. septembra oko 21 sat. Vukotić se automobilom dovezao do kladionice, izašao iz kola i s vrata lokala pucao u Lužaića. Potom se hladnokrvno okrenuo i otišao, a u kolima ga je čekao saučesnik. Vlasnik kladionice pogođen je sa tri metka, u noge i donji deo leđa, preneli su tada mediji.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.