ISKOPAĆU TI OKO AKO NE DAŠ PARE! Uhapšen bivši Arkanov telohranitelj, PADAO ZBOG IZNUDE, njegove metode su JEZIVE
Zvonko Mateović, Foto: Kurir

akcija policije

ISKOPAĆU TI OKO AKO NE DAŠ PARE! Uhapšen bivši Arkanov telohranitelj, PADAO ZBOG IZNUDE, njegove metode su JEZIVE

On je, prilikom atentata na Ražnatovića u hotelu "Interkontinental" u Beogradu 2000. godine, ranio Dobrosava Gavrića

Objavljeno:

Nekoliko desetina osoba uhapšeno je tokom noći u velikoj akciji srpske policije, a među uhapšenima su i neki od dobro poznatih kriminalaca.

Među njima je i Zvonko Mateović, javnosti poznatiji kao nekadašnji telohranitelj Željka Ražnatovića Arkana.

O njemu je pisano 20111. godine kad je etiketiran kao čovek koji se nalazi na čelu kriminalne grupe koja je iznuđivala je novac od ljudi širom Srbije i trošila ga na kupovinu luksuznih automobila i nekretnina.

Mateović i njegovi saučesnici Darko Branković (32) i Ivica Fajferić (28) koji su uhapšeni u akciji operativaca Službe za borbu protiv organizovanog kriminala na saslušanju su se, kako saznajemo, branili ćutanjem. Oni se sumnjiče da su od jedne žrtve iznudili 100.000 evra, a uhapšeni su kada su od oštećenog uzimali deo novca - 8.000 evra.

Oni su godinama iznuđivali veće sume novca od građana iz Niša, Jagodine, Beograda. Oštećeni, međutim, u strahu od moguće osvete reketaša nisu se usuđivali da iznudu prijave.

Mateović je i sredinom marta 2004. godine hapšen zbog pokušaja iznude.

Lisice na ruke tada su stavljene i njegovim prijateljima Srđanu Šošiću, Vladimiru Popoviću i Milenku Surudžiću. Ta kriminalna grupa je od žrtve tražila 300.000 evra uz pretnju da se “ne šale, jer je Mateović bivši Arkanov telohranitelj, a Popović je bio na ratištu u Hrvatskoj”, kao i da će mu “oko iskopati, jer znaju gde živi i kuda se kreće”. Prilikom hapšenja kod Mateovića je nađen pištolj, za koji je tvrdio da je pripadao njegovom ubijenom bratu Daliboru.

Mateovićev rođeni brat Dalibor ubijen je pre 15 godina u kafiću “Vizard”, u Tržnom centru u Sremskoj ulici u Beogradu. U vatrenom okršaju tada je teško povređen i Slaviša Tomić, koji je sa Mateovićem sedeo za stolom, kada im je prišao jedan napadač i pucao u njih.

Ovo ubistvo nije rasvetljeno, a veruje se da je prava meta bio Zvonko Mateović, i to zbog svedočenja na suđenju optuženima za ubistvo Arkana.

Pojavljivao se na suđenjima za ubistvo brata, gde je rekao da nikada nije video Željka Simeunović, koji se sumnjiči da je 2004. godine ubio njegovog brata Dalibora Mateovića.

Inače, on je, prilikom atentata na Ražnatovića u hotelu "Interkontinental" u Beogradu 2000. godine, ranio Dobrosava Gavrića, koji je kasnije pravosnažno osuđen na 30 godina zatvora kao izvršilac ubistva, ali je nedostupan pravosudnim organima Srbije.

foto: EPA

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.