OPSTRUKCIJE U RAKITI SE NASTAVLJAJU? Izgoreo magacin na gradilištu mini hidroelektrane, meštani u šoku! (VIDEO)
U policiji su rekli da je istraga u toku, a šef gradilišta Igor Živković tvrdi da je to nastavak šikaniranja koje radnici i investitor trpe od meštan, Foto: Printcsreen/Facebook/Odbranimo reke Stare planine

ogromna šteta

OPSTRUKCIJE U RAKITI SE NASTAVLJAJU? Izgoreo magacin na gradilištu mini hidroelektrane, meštani u šoku! (VIDEO)

Uzrok požara još nije poznat, ali izvodjač radova smatra da je to nastavak opstrukcije i sabotiranja radova

Objavljeno: 14:56h

Kamp prikolica koja je služila kao magacin izgorela je u blizini gradilišta vodozahvata za mini-hidroelektranu u Rakiti, objavio je danas portal Južne vesti.

Kako navode, u policiji su rekli da je istraga u toku, a šef gradilišta Igor Živković tvrdi da je to nastavak šikaniranja koje radnici i investitor trpe od meštana. Radovi na izgradnji mini-hidroelektrane u Rakiti stoje od 27. decembra, a sinoć oko 20 sati izbio je požar na gradilištu, koji je po dolasku policije i vatrogasaca ugašen.

foto: Printcsreen/Facebook/Odbranimo reke Stare planine

Uzrok požara još nije poznat, ali izvodjač radova smatra da je to nastavak opstrukcije i sabotiranja radova. U trenutku izbijanja požara u objektu nije bilo nikoga, navodi se na portalu Južne vesti.

On je dodao da je materijalna šteta ogromna, pored dokumentacije unutra su se nalazile PVC cevi za gradnju, dosta ulja i materijala.

Predsednik Saveta mesne zajednice Rakita Desimir Stojanov rekao je da je tek jutros čuo da je došlo do požara, ali da ne zna šta se ustvari desili.

U Inicijativi Odbranimo reke Stare planine takodje su rekli da ne znaju o čemu se radi, da su od novinara Južnih vesti saznali da je desio požar i da na društvenim mrežama, gde njihovi članovi svakodnevno iz minut u minut komuniciraju, nije bilo nikakvih informacija.

Južne vest podsećaju da je to još jedan u nizu dogadjaja u selu Rakita u babušničkoj opštini, posle tuče obezbedjenja i meštana, pronalaska bombe u selu, akcija vraćanja reke u korito, pobune meštana protiv izgradnje i konstantnih protesta.

(Espreso.co.rs/ Beta / Južne vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.