ČABA JE POBEGAO NA KOSOVO! Ubica Markovića u BEKSTVU, u MEKI ZA KRIMINALCE mu ne mogu ništa!
ČABA JE POBEGAO NA KOSOVO!, Foto: Facebook/Caba Der

traži se

ČABA JE POBEGAO NA KOSOVO! Ubica Markovića u BEKSTVU, u MEKI ZA KRIMINALCE mu ne mogu ništa!

Pošto Kosovo nije postalo član Interpola, sada je prava meka za kriminalce

Objavljeno:

Subotičanin Čaba Der (39), koji se tereti za ubistvo Nebojše Markovića (37), zeta Aleksandra Šarca, člana bande „Pink pantera“, još je u bekstvu! Prema rečima našeg izvora, osim toga što je Čaba Der profesionalni ubica, koji se nije krio ni pri samoj likvidaciji Markovića, u periodima dok je bio na slobodi nije se naročito trudio da bude nevidljiv! Bio je u društvu mnogih poznatih ličnosti i fotografisao se sa njima, a bio je čak i delegat navijača FK Vojvodina.

Nebojša Marković, zet Aleksandra Šarca, pripadnika ozloglašene bande „Pink panter“, izrešetan je 5. januara u ulici Rajka od Rasine u Beogradu. Dok je Marković rasklapao dečja kolica ispred svoje kuće, prišao mu je muškarac koji nije nosio masku. Napadač je iz torbice izvadio pištolj i izrešetao Markovića, a zatim se vratio u automobil kao da se ništa nije dogodilo.

Ubica je ubrzo identifikovan. Reč je o Čabi Deru iz Čantavira kod Subotice. Prema rečima našeg izvora, Der je profesionalni ubica koji je bio umešan u razne likvidacije. Međutim, ono što je mnoge zaintrigiralo je to što je likvidaciju izveo bez ikakvog skrivanja, znajući da ga snimaju kamere, a postavlja se i pitanje otkud on u visokom društvu sa raznim poznatim ličnostima sa srpske estrade.

Čaba Der bio je viđen sa pevačicom Darom Bubamarom, kao i uz pevače Radišu Trajkovića, poznatijeg kao Đani, i Zvonka Bogdana, a čak se na jednom sportskom događaju pojavio kao delegat navijača FK Vojvodina.

- Čaba se nimalo nije trudio da bude nevidljiv. Samouvereno se kretao po raznim događajima i uključivao se u razne aktivnosti. Fotografisao se sa poznatim ličnostima, a na jednoj od fotografija se vidi kako sedi sa pevačem Zvonkom Bogdanom, izgledaju kao da opušteno ćaskaju u nekom lokalu dok pevač puši tompus. Otkud on u takvom društvu, nije poznato. Na jednom od događaja pojavio se kao delegat navijača FK Vojvodina, gde je samouvereno sedeo sa još trojicom momaka - navodi izvor blizak istrazi.

Mnoge je šokirao snimak ubistva na kojem se vidi Derova nonšalancija dok je mrtav hladan pucao u Markovića. Pada u oči da se kao iskusni plaćeni ubica nije nimalo trudio da se maskira, a pretpostavlja se da je znao da će ga snimiti kamera sa nekog objekta.

Marko Nicović, nekadašnji prvi čovek beogradske policije, navodi da ima više razloga zbog kojih se Čaba Der nije maskirao.

foto: Kurir

- Pošto nije bio maskiran, verovatno je hteo da se vidi i poruči suparnicima da su on i njegova ekipa jači od njih i da na spisku za odstrel imaju još imena. To govori njegovo opušteno ponašanje. Time želi da pokaže i kriminalnim krugovima koliko je jak i da dokaže da se nikoga ne boji.

Kao treći, manje verovatan razlog je to što je psihopata, koji je navikao na ubijanje - kaže Nicović za „Alo!“. On ističe i da je Čaba Der pobegao sigurno u van zemlje.

- On je sada na Kosovu, u Albaniji ili zapadnoj Makedoniji, koje su idealne za skrivanje kriminalaca iz svih delova sveta. Pošto Kosovo nije postalo član Interpola, sada je prava meka za kriminalce. Tamo se boravak naplaćuje, od smeštaja i drugih usluga, pa skrivanje jednog takvog ubice mesečno košta od 8.000 do 10.000 evra - ističe naš sagovornik.

Božidar Spasić, bivši operativac Državne bezbednosti, kaže za naš list da je reč o poremećenoj ličnosti kojoj je ubijanje rutina, a da je sada na meti i svojih nalogodavaca.

foto: Marina Lopičić

- To su ličnosti koje zaslužuju posmatranje. Ličnostima poput Čabe je ubijanje normalna stvar i obična rutina. Videlo se i na snimku kako hrabro prilazi, puca i zatim odlazi kao da se ništa nije dogodilo. On je bio poprilično siguran, jer je za to svakako bio dobro pripremljen. On je verovatno prolazio tuda više puta i osmatrao, kamere bi trebalo to da pokažu. Njemu je bilo najvažnije bilo da taj posao obavi. Takve ličnosti ne razmišljaju o tome šta će biti posle, to su ljudi koji su navikli na robiju i znaju da će kad-tad biti uhapšeni, njima je najvažnije samo da taj posao odrade, tako da je njima sve to rutina i uobičajena stvar. Zato se on ponaša tako komotno, kreće se po kafanama, događajima, a to se može videti i na njegovom profilu na Fejsbuku, recimo. Njemu je to važno jer su plaćene ubice cenjene. Reč je o poremećenim ličnostima. To je propust našeg društva, takve osobe bi posle robije trebalo da se javljaju na svakih 15 dana, da se zna gde se kreću - navodi Spasić i dodaje da je Čaba sada nakon ubistva posebno opasan:

- Poenta je da se sada radi o izuzetno opasnoj ličnosti. Ne samo zato što je naoružan i što može da pruži otpor policiji, nego, s obzirom na to da je otkriveno o kome se radi, sada i naručilac ubistva, onaj koji ga je poslao da ubije metu na Banovom brdu, želi da ga likvidira, jer je i njega doveo u opasnost. Sada se radi o izuzetno užarenoj ličnosti, koja je u dvostrukoj, trostrukoj opasnosti. Znači, može još nekog da ubije, juri ga policija i jure ga oni koje može da oda da su ga poslali da ubije čoveka - navodi za naš list Božidar Spasić.

Policija i dalje traga za osumnjičenim, koji je u bekstvu.

(Espreso.co.rs / Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.