ŠARIĆEV BRAT ĆE OD CRNE GORE DOBITI 103.000 EVRA ZBOG 3 GODINE PRITVORA! Zbog nedostatka dokaza dobija odštetu
Zbog nedostatka dokaza dobija odštetu, Foto: Vladimir Sporčić

šta reći...

ŠARIĆEV BRAT ĆE OD CRNE GORE DOBITI 103.000 EVRA ZBOG 3 GODINE PRITVORA! Zbog nedostatka dokaza dobija odštetu

Duško Šarić se nedavno požalio u pljevaljskom sudu

Objavljeno: 15:33h

Pljevljak Duško Šarić, brat Darka Šarića, odlukom Osnovnog suda u Pljevljima dobiće od Crne Gore 103.000 evra odštete zbog neosnovanog pritvora. Prema pravosnažnim presudama, Šarić je tri i po godine neosnovano proveo u pritvoru.

Presudu kojom je Šariću dodeljena navedena odšteta donela je sudija Marina Jelovac, nakon što je Šarić oslobođen svih optužbi za pranje novca, zbog čega je tužio državu Crnu Goru za neosnovan boravak u pritvoru, piše Dan a prenosi RTCG.

Duško Šarić se nedavno požalio u pljevaljskom sudu, prilikom davanja iskaza po tužbi protiv države Crne Gore, da se zbog nervoze u zatvoru ugojio 20 kilograma, da ga je supruga nakon dve i po godine boravka u pritvoru ostavila, kao i da su njegova deca pretpela mnoge nedaće dok je bio u zatvoru.

Šarić je tom prilikom kazao da se njegov sin nije mogao upisati u predškolsku ustanovu u Beogradu, jer je on bio javno satanizovan u medijima.

foto: Zorana Jevtić

Nadoknaditi tri i po godine koje sam nevin proveo u pritvoru - rekao je tom prilikom u pljevaljskom sudu Duško Šarić i zatražio odštetu od 200 hiljada evra.

Sudija Jelovac je, ipak, presudila da Šarića sleduje odšteta od 103.000 evra, odnosno da je ta suma srazmerna šteti koju je pretrpio. Pre ove odluke Jovica Lončar, koji je bio optužen sa Šarićem, dobio je 106.000 evra zbog neosnovanog pritvora.

(Espreso.co.rs RTCG)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.