BLAGOJEVIĆA RAZNEO "C4"! Detonacija u Zemunu izazvana PLASTIČNIM EKSPLOZIVOM
Nenad Blagojević imao debeo dosije, Foto: Facebook

likvidacija

BLAGOJEVIĆA RAZNEO "C4"! Detonacija u Zemunu izazvana PLASTIČNIM EKSPLOZIVOM

Žrtva u prvi mah gotovo nikome nije bila poznata osim policiji na uviđaju

Objavljeno:

Ispod automobila "mercedes karavan" u kom je ubijen Nenad Blagojević (48) kod Pupinovog mosta u Zemunu bio je postavljen plastični ekploziv "C4".

Aktiviran je daljinski, a detonacija je bila toliko precizna da je sav udar bio usmeren na vozača.

Ovo je inače "popularno" oružje za razračunavanje na beogradskim ulicama i među domaćim kriminalcima. Upućeni u dešavanja navode i da je njime najlakše rukovati.

Žrtva u prvi mah gotovo nikome nije bila poznata osim policiji na uviđaju koja je kroz sistem svojih podataka utvrdila da je reč o čoveku sa debelim dosijeom, u kome su ubistva, nanošenja teških telesnih povreda, iznude, ali i druga krivična dela. Tri puta je bio osuđivan.

foto: Facebook

- Poslednjih godina on je bio daleko od očiju javnosti, ali i Srbije. Svojevremeno, kao mlađi, pripadao je nekim kriminalnim grupama sa područja Novog Beograda i Zemuna. Policija mu je napisala krivičnu prijavu za ubistvo Nenada Vićentijevića, čije je telo sa metkom u glavi pronađeno u automobilu 15. jula 1999. godine - navodi sagovornik Novosti.

Pored Vićentijevića, Blagojeviću je napisana krivična prijava i za pokušaj ubistva. On je, kako se sumnjalo, 2002. godine toliko pretukao Dragana Ćirovića, da mu je naneo teške telesne povrede od kojih se ovaj jedan oporavio. Ubrzo posle toga je i pobegao iz zemlje i skrasio se u dalekoj Australiji.

foto: Damir Dervišagić

- Tamo se prema informacijama, takođe bavio kriminalom. Od tih prljavih poslova u ovoj zemlji, naši zemljaci "rade" sintetičku drogu ekstazi, a poslednjih godina i kokain. Blagojević je sredinom 2015. godine proteran iz Australije. Neki podaci govore da je pao u jednoj raciji, a kako je nije imao regulisan boravik smešten je u avion i prebačen u Srbiju.

foto: Damir Dervišagić

U određenim krugovima Blagojevićevo ime se poslednji put pominjalo 2016. godine, i to kao neko ko bi mogao da ima veze sa napadom na Vedrana Repčića. Ovaj mladić je nekoliko meseci ranije, početkom novembra, teško ranjen u naselju Braće Jerković na Voždovcu. Napadači su mu pucali u glavu i grudi. Repčić, inače sin našeg nekadašnjeg fudbalera Srebrenika, preživeo je napad, ali s teškim posledicama.

Policija pokušava da istraži da li je Blagojević poslednjih godina, iako se tvrdio da se povukao iz kriminalnih voda, ipak imao veze sa mafijom.

Postoje indicije da bi mogao da ima veze sa nekim likvidacijama, ali to tek treba da se istraži. Interesantno je da je ovaj napad na njega preživeo jazavičar, koji je bio u zadnjem delu karavana.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.