OTKRIVEN IDENTITET TREĆEG ČOVEKA: Ko je lažni Daniel koji je stajao pored UBIJENOG ROGANOVIĆA u Beču
Vladimir Roganović, Foto: Printscreen/facebook

zna se

OTKRIVEN IDENTITET TREĆEG ČOVEKA: Ko je lažni Daniel koji je stajao pored UBIJENOG ROGANOVIĆA u Beču

On je neposredno posle zločina ispitan i pušten

Objavljeno: 29.12.2018. 17:14h

Izvesni Gidra sa Medaka, odnosno beogradskog naselja Medaković je treći čovek za stolom iz restorana u Beču, koji je bio na ručku sa Vladimirom Roganovićem i Stefanom Vilotijevićem. Samo neki minut kasnije prošlog petka, oko 14.30, Roganović je ubijen, a Vilotijević teško ranjen hicima u glavu.

Pomenuti Gidra je srpski državljanin i iz Beograda je. On je neposredno posle zločina ispitan i pušten. Sutradan bečka policija ga je ipak uhapsila zbog, kako su tamošnji mediji preneli, nelogičnosti u izjavi.

Kod njega je pronađen hrvatski pasoš na ime Danijel Milićević, ali je bečka policija u saradnji sa srpskom ubrzo došla do identiteta. Utvrđeno je da je "putovnica" originalna, ali da su podaci lažni. Na osnovu otisaka prstiju on je ubrzo identifikovan.

 

 

Zasad se samo nagađa Gidrina uloga u krvavom događaju. Iz Novog Sada, odakle je inače Mali Kićun, kako po ocu zovu Stefana Vilotijevića, stižu informacije da je "Gidra njihov čovek" i da ih "nije namestio".

- Sa druge strane, međutim, austrijska policija istražuje i da li je Gidra bio "tiper" odnosno da je ubicama "na tacni" dao Roganovića i Vilotijevića - navodi anonimni sagovornik.

 

Izvesno je da je Roganović bio meta, dok je u Vilotijevića pucano kao svedoka. Malog Kićuna sada čuva policija, i zbog opasnosti da bi egzekutori mogli da ga dokrajče, ali i zbog poternice koju je za njim raspisala srpska policija.

Inače, Roganović, rodom iz Herceg Novog, onzačavan je kao osoba bliska kavčanima iz Kotora. Od njega se u čitolji oprostio Radoje Zvicer, koga bezbednosne sližbe navode kao jednog od vođa ovog klana. Sumnja se da je Roganovićevu likvidaciju organizovao suparnički, škaljarski klan.

 

(Espreso.rs/Blic.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media