TUKAO KOGA JE STIGAO I VAN RINGA! Na suđenja ga DOVODILI U LANCIMA, ovo je dosije surovog TASMANIJSKOG ĐAVOLA
Na suđenja ga DOVODILI U LANCIMA, ovo je dosije surovog TASMANIJSKOG ĐAVOLA, Foto: Facebook

debeli dosije

TUKAO KOGA JE STIGAO I VAN RINGA! Na suđenja ga DOVODILI U LANCIMA, ovo je dosije surovog TASMANIJSKOG ĐAVOLA

Prvobitno je bio osuđen na devet godina zatvora

Objavljeno:

Miljan Đurašinović, poznatiji kao "Tasmanijski đavo", koji je prekjuče oteo svoju bivšu suprugu iz picerije u kojoj je radila i njenim kolegama pretio nožem, iza sebe ima podebeo policijski dosije i kriminalni staž.

Đurašinović je rođen u selu u blizini Prolom Banje, a praktično je odrastao u vaspitno – popravnom domu jer je još u ranoj mladosti imao sukoba sa zakonom. Uglavnom su to bile tuče i manji imovinski prekršaji.

Veoma rano je počeo da trenira borilačke veštine, a bio je i svetski prvak u ultimat-fajtu čime je zaslužio poverenje mnogih ugostitelja koji su ga angažovali kao obezbeđenje u beogradskim klubovima.

Prvi put je u žižu javnosti dospeo 2006. godine kada je u novogodišnjoj noći posle masovne tuče ranjen u hotelu ''Metropol'', a 2008. godine mačetom je naneo teške telesne povrede vlasniku kladionice ''Kalčo'' Stefanu Dimitrovskom.

Prvobitno je bio osuđen na devet godina zatvora, ali mu je kazna smanjena i na kraju je pravosnažno osuđen na pet godina i tri meseca zatvora.

U obrazloženju odluke koja je objavljena na sajtu Apelacionog suda, navodi da se Đurašinović profesionalno bavi borilackim veštinama, i da je oštećenom povrede naneo mačetom "kojom bi relativno lako mogao Stefanovskog da ubije ili mu nanese ubodne povrede koje bi dovele u opasnost njegov život da je to hteo, bez obzira na činjenicu što mu je naneo čak 18 različitih povreda".

Nakon povratka iz zatvora dugo se nije čulo za njega dok se nije 2014. godine sa ženom i dvoje dece vratio u prestonicu gde je nastavio da radi kao obezbeđenje u raznim klubovima.

Pod lupu javnosti ponovo je dospeo u februaru 2016. godine kada je ženi i maloletnoj deci nakon svađe pretio da će ih zapaliti u stanu u ulici Kapetana Miloša Žunjića u Mirijevu gde su tada živeli. Tada je osumnjičen za krivično delo nasilje u porodici i određen mu je pritvor.

Na suđenju povodom tog krivičnog dela u junu iste godine podivljao u sudnici Prvog osnovnog suda u Beogradu i nokautirao policajca svedoka, te je protiv njega podneta krivična prijava i zbog tog incidenta i vraćen je u pritvor.

Nakon tog incidenta na suđenja je dovođen isključivo okovan lancima.

Viši sud u Beogradu konačno ga je u aprilu prošle godine osudio na dve i po godine zatvora zbog nasilja u porodici i nedozvoljenog držanja pištolja kojeg je pokušao da se reši prilikom hapšenja u svom stanu bacivši ga kroz prozor.

Nokautirao starca nasred ulice

Pretposlednji u nizu incidenata u koje je bio umešan Đurašinović desio se u septembru ove godine kada je u Deligradskoj ulici u Beogradu svojim kolima zakačio pešaka Nikolu P. (74) van pešačkog prelaza, a zatim ga je nakon kraće svađe nokautirao.

I tada je protiv njega podneta krivična prijava zbog nasilničkog ponašanja i postupak protiv njega tim povodom vodi se u beogradskom Osnovnom sudu.

Pretukao ženu, pa je oteo

Vrhunac nasilničke karijere dostigao je u subotu 22. decembra kada je oteo svoju bivšu ženu N. S. (34) sa njenog radnog mesta u novosadskoj piceriji ''Karibik''.

On je nju tukao pred kolegama i posetiocima lokala, a zatim je izvadio nož i pretio ljudima koji su hteli da joj priteknu u pomoć. Nakon što su ustuknuli, Đurašinović je počeo da baca stolove i stolice po piceriji i naterao bivšu suprugu da uđe u kola i odvezao je u nepoznatom pravcu.

Uhapšen je kasnije uveče, a N. S. je prošla bez ozbiljnijih fizičkih povreda.

Sudija Osnovnog suda u Novom Sadu odredio mu je pritvor u trajanju do 30 dana zbog sumnje da bi mogao da ponovi krivična dela za koja se tereti, a to je nasilničko ponašanje i nasilje u porodici.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.