BOLESNA, A I MAJKA TROJE DECE: Skandalozni razlozi za KUĆNI PRITVOR PEVAČICI koja je učestvovala u pokušaju ubistva
 Bojana Cvetković Šijacki priznala da je pomagala Aleksandru Marinkoviću, ali da nije znala da će on da zapali kuću novinara, Foto: Printscreen / Društvene mreže

KAKVO saopštenje!

BOLESNA, A I MAJKA TROJE DECE: Skandalozni razlozi za KUĆNI PRITVOR PEVAČICI koja je učestvovala u pokušaju ubistva

Navodi se da je ranije neosuđivana,Bojana Cvetković Šijacki priznala da je pomagala Aleksandru Marinkoviću, ali da nije znala da će on da zapali kuću novinara

Objavljeno:

Javnost u Srbiji, ali i novinarska udruženja, uznemirila je vest da je žena koja je pomogla da novinaru Milanu Jovanoviću bude zapaljena kuća u Vrčinu kažnjena sa šest meseci kućnog pritvora i nošenja nanogice i 50.000 dinara.

U javnosti se pokrenula debata o tome, kakvu poruku srpsko pravosuđe šalje ovako blagom kaznom.

Bojana Cvetković Šijacki 12. decembra u 3 ujutru dovezla je Aleksandra Marinkovića na 300 metara od kuće novinara Milana Jovanovića.

Marinković je sa sobom poneo pištolj i molotovljeve koktele. Marinković je zapalio je kuću novinara, a Bojana Cvetković Šijacki mu je u tome pomogla. U nedelju je uhapšena, a dan kasnije je sa Tužilaštvom sklopila sporazum.

Bojana Cvetković Šijacki
Bojana Cvetković Šijacki foto: Printscreen / Društvene mreže

Podsetimo, Milan Jovanović rekao je da ne poznaje ljude koji su uhapšeni za peljenje njegove kuće, kao i da nikad nije pisao o njima.

Korisnici društvenih mreža burno su reagovali na blagu kaznu i sporazum koji je Šiljacki sklopila sa nadležnim organima nakon što je priznala krivicu, a pojavila se i informacija da je pomenuta poznata kao pevačica u lokalnom Fantastik BG bendu i da se pojavljivala na televizijama.

Povodom svega oglasilo se i Drugo osnovno javno tužilaštvo. Naime, oni su u saopštenju objasnili je "prilikom zaključenja sporazuma sa Š.C.B koja se teretila za pomaganje u izvršenju krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti izvršenog na štetu novinara M.J. Drugo osnovno javno tužilaštvo postupalo u svemu u skladu sa zakonom kako prilikom kvalifikovanja radnje krivičnog dela za koje se okrivljena tereti, tako i prilikom predlaganja krivične sankcije koju je sud prihvatio".

U saopštenju se dalje navodi da je ovo tužilaštvo imalo u vidu to što je okrivljena Š.C.B priznala da je učestvovala u paljenju kuće Milana Jovanovića, kao i da ona odgovorna za radnju pomaganja u izvršenju ovog krivičnog dela, iz razloga što je neposredno pre nego što će da napusti njeno vozilo, osumnjičeni M.A sa njenog vozila skinuo zadnju registarsku tablicu.

"Ovo tužilaštvo imalo je u vidu da je okrivljena priznala svoju ulogu u izvršenju krivičnog dela koje se sastojalo u tome da je svojim vozilom prevezla M.A do Vrčina i čekala istog u vozilu na udaljenosti od oko 300 m od mesta izvršenja krivičnog dela pri čemu ista nije znala koje će radnje preduzeti osumnjičeni M.A koji je ovakvu njenu odbranu potvrdio u svojoj odbrani. Tužilaštvo smatra da je Š.C.B. odgovorna za radnju pomaganja u izvršenju ovog krivičnog dela iz razloga što je neposredno pre nego što će da napusti njeno vozilo, osumnjičeni M.A sa njenog vozila skinuo zadnju registarsku tablicu, pri čemu nije želeo da joj objasni razlog za takvo svoje postupanje, a okrivljena uprkos tome, sačekala da se M.A koji se nakon toga udaljio u pravcu koji oni nije mogla da vidi, vrati u vozilo, a potom ga odvezla do pumpe čime je stvorila uslove da M.A. izvrši krivično delo".

Dalje stoji da su u obzir uzete sve okolnosti, te da je olakšavajuća okolnost Š.C.B. osim to što je priznala delo, i to što je majka troje maloletne dece i zato što je operisana od teške bolesti.

Na kraju u saopštenju, Drugo osnovno javno tužilaštvo zaključuje da je izrečena sankcija u potpunosti primerena.

"Prilikom odmeravanja krivične sankcije, tužilaštvo je uzelo u obzir sve okolnosti koje zakon propisuje kao okolnosti od kojih zavisi visina sankcije i kao olakšavajuće okolnosti cenilo je to što je okrivljena u potpunosti priznala krivično delo, što je neosuđivana, majka troje maloletne dece, operisana od teške bolesti, pa je uvažavajući ove činjenice zaključilo sporazum po kome je okrivljena osuđena na kućni zatvor u trajanju od šest meseci i novčana kaznu od 50.000,oo dinara. Ovakva sankcija , imajući u vidu da okrivljena odgovora za najlakši oblik saučesništva predstavlja po mišljenju tužilaštva strogu kaznenu politiku koja je primenjena, imajući u vidu da se u sudskoj praksi za ovako izvršena krivična dela u najvećem broju slučajeva ne izriču kazne zatvora već uslovne osude. Iz ovih razloga tužilaštvo smatra da je ovako izrečena sankcija u potpunosti primerena težini radnje koju je okrivljena preduzela u konkretnom slučaju".

Podsetimo, sličnu reakciju javnosti izavalo je i puštanje iz pritvora napadača na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića.

BONUS VIDEO: Vapaj Ruže koja ne zna da li ostaje BEZ DOMA: ZAR TREBA DA STAVIM OMČU OKO VRATA?

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.