UŽAS, 30 POVREĐENIH, 10 SE BORI ZA ŽIVOT: Direktor Urgentnog u Nišu opisao situaciju kao RATNO STANJE NAKON NESREĆE
Saobraćajna nesreća u Nišu, Foto: Kurir / M.S.

horor

UŽAS, 30 POVREĐENIH, 10 SE BORI ZA ŽIVOT: Direktor Urgentnog u Nišu opisao situaciju kao RATNO STANJE NAKON NESREĆE

Pacijenti su primljeni na Intenzivnu negu, Kliniku za anesteziju i na sva druga raspoloživa odeljenja

Objavljeno: 11:39h

Za 15 minuta primili smo 30 povređenih od kojih su 10 do 12 životno ugroženih. Među teško povređenima ima i desetoro dece.

Ovako je za "Blic" rekao direktor Urgentnog centra u KC Niš, profesor doktor Miodrag Lazić nakon stravičnog udesa koji se dogodio oko 7.30 sati jutros, kada je voz udario u autobus i prepolovio ga u selu Donje Međurovo.

On je rekao da su povređeni u bolnicu dovezeni u teškom stanju.

- Reč je o izuzetno teškim povredama, politraumama. U toku je pet izuzetno teških operacija sa neizvesnim ishodom. U pitanju su pacijenti sa teškim povredama - rekao je Lazić.

Kako je naglasio, pacijenti su primljeni na Intenzivnu negu, Kliniku za anesteziju i na sva druga raspoloživa odeljenja.

- Imali smo vanrednu situaciju, svi hirurzi su došli sa klinika i imali smo svu ljudsku i tehničku pomoć. Brzina zbrinjavanja bila je jako bitna i brzo smo triažirali pacijente, a u toku je pet operacija sa neizvesnim ishodom - rekao je on.

1 / 5 Foto: Kurir / M.S.

Kako je rekao, uspeli su da zbrinu sve zahvaljujući kapacitetima novog Kliničkog centra i da ne bi znali gde bi primili "ovoliko ljudi da se ovo dogodilo pre godinu dana".

- Bio sam u ratu, ovo je kao ratno stanje - zaključio je dr Lazić.

U stravičnom udesu, koji se dogodio jutros, poginule su tri osobe, među kojima je i jedno dete. Kako saznajemo, dete koje je stradalo je đak (15) lokalne srednje škole.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.