NEMA DOKAZA DA JE VUKOTIĆ DILOVAO DROGU! Tužilaštvo za organizovani kriminal odbilo GRČKI ZAHTEV
NEMA DOKAZA DA JE VUKOTIĆ DILOVAO DROGU!, Foto: Printscreen/Instagram

šta bi?

NEMA DOKAZA DA JE VUKOTIĆ DILOVAO DROGU! Tužilaštvo za organizovani kriminal odbilo GRČKI ZAHTEV

Odgovor grčkim pravosudnim organima prosleđen je preko Ministarstva pravde Srbije

Objavljeno:

Srpsko Tužilaštvo za organizovani kriminal nije prihvatilo zahtev grčkih pravosudnih organa da od njega preuzme krivično gonjenje Jovice Vukotića zbog sumnje da je trgovao drogom, rečeno je u tom tužilaštvu.

Naime, pošto je razmotrilo spise predmeta koji su mu iz Atine poslati uz zamolnicu, Tužilaštvo za organizovani kriminal utvrdilo je da u ovom trenutku, prema domaćim zakonima, nema dovoljno osnova za sumnju da bi protiv Vukotića bila pokrenuta istraga.

Odgovor grčkim pravosudnim organima prosleđen je preko Ministarstva pravde Srbije.

Vukotić se nalazi u pritvoru u Beogradu, gde čeka pravosnažnost presude kojom je 30. novembra osuđen na 15 meseci zatvora zbog korišćenja lažnog pasoša.

Grčka je protiv njega pokrenula istragu zbog oko 135 kilograma droge koja je u decembru prošle godine zaplenjena u letovalištu u Vaskizi, a potom i raspisala poternicu za njim.

Njega, takođe, Crna Gora sumnjiči za utaju poreza od 22.800 evra zbog čega je nedavno saslušan u Beogradu, ali se na saslušanju pred tužilaštvom branio ćutanjem.

Vukotić, koji se povezuje s crnogorskim kriminalnim "škaljarskim klanom", u pritvoru je zbog opasnosti od bekstva i bojazni da bi mogao da ponovi krivicno delo.

Na presudu kojom je osuđen na 15 meseci zatvora, Vukotić i njegovi branioci imaju pravo žalbe Višem sudu.

Na početku suđenja on je negirao da je "vođa škaljarskog klana", nije poricao da putovao s lažnim pasošem, ali je tvrdio da ga je koristio u državama van Srbije kako bi izbekao maltretiranje po aerodromima.

Drugo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom tereti Vukotića za produženo krivično delo falsifikovanje isprave za koje je zaprećena kazna zatvora od tri meseca do pet godina zatvora.

Vukotić je uhapšen 10. septembra u turskom letovalištu Antalija s falsifikovanim makedonskim pasošem na ime Georgije Andonov i već sutradan je deportovan u Srbiju.

Grčka je za njim raspisala međunarodnu poternicu zbog šverca droge.

Vukotić ima i sprsko i crnogorsko državljanstvo, a zbog lažnih dokumenata je proteran iz Turske, odnosno deportovan u Srbiju.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.