30 SPECIJALACA LANCIMA VEZALI CRNOGORSKOG BOSA: Ovako je pao vođa Kavačkog klana! SPEKTAKULARAN snimak! (VIDEO)
Češka policija objavila snimak hapšenja, Foto: Printscreen/Youtube

objavljen snimak!

30 SPECIJALACA LANCIMA VEZALI CRNOGORSKOG BOSA: Ovako je pao vođa Kavačkog klana! SPEKTAKULARAN snimak! (VIDEO)

Iako češka policija danas nije potvrdila ime, već samo starost, državljanstvo i mesto hapšenja, jasno je da se radi o Kotoraninu Kašćelanu starom 55 godina

Objavljeno: 18:58h

Češka policija objavila je danas snimak hapšenja jednog od vođa "kavačkog klana", Slobodana Kašćelana, 12. decembra u Pragu.

Iako češka policija danas nije potvrdila ime, već samo starost, državljanstvo i mesto hapšenja, jasno je da se radi o Kotoraninu Kašćelanu starom 55 godina.

"Češka policija uhapsila je muškarca mesec dana od trenutka kada je dobila informaciju da može biti u Češkoj. Muškarac je, dok se krio, koristio niz lažnih identiteta i neprestano je menjao mesta boravka. Na teritoriji Češke je takođe koristio falsifikovane isprave", kazala je danas Češkom radiju portparol Prezidijuma Policije Češke Lenka Sikorova.

Lenka Sikorova dodala je da hapšenje sprovela jedinica specijalaca češke policije, što se pokazalo kao mudar potez, pošto je prvo pokušao da pobegne a zatim je pružao aktivni otpor hapšenju.

Kašćelan čeka sada u zatvoru u Češkoj da se okončaju pregovori o njegovom izručenju Crnoj Gori.

"Međunarodni nalog za hapšenje izdao je za njega 2016. godine sud u Podgorici zbog sumnje da je izvršio krivično dela osnivanja zločinačke grupe, zelenašenja i pokušaj ubistva za šta mu preti 40 godina zatvora. Uhapšeni spada u najtraženije osobe u Crnoj Gori", saopštila je danas češka policija.

Za Kašćelanom su, pored policija Crne Gore i Češke, tragale i policije Francuske, Nemačke, Švajcarske i Španije.

Kašćelan je široj javnosti postao poznat nakon neuspelog atentata u leto 2016. godine u Novom Sadu, a zvanično se od tada nalazio u bekstvu.

On je nakon pokušaja atentata navodno obećao da će zbrisati sa zemlje sve "škaljarce" - do poslednjeg.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.