DA LI JE MOGUĆE DA JE VOZAČ OVO URADIO?! Otkriven UZROK STRAVIČNE NESREĆE kod Leskovca
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

TRI OSOBE POGINULE

DA LI JE MOGUĆE DA JE VOZAČ OVO URADIO?! Otkriven UZROK STRAVIČNE NESREĆE kod Leskovca

Osim leskovačkih, u zbrinjavanju povređenih aktera nesreće učestvovale su i ekipe niške Hitne pomoći

Objavljeno:

Tri osobe su poginule u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se desila noćas oko 1 sat i 45 minuta na auto putu Leskovac-Niš, kod isključenja za Pečenjevce, kada se prevrnuo makedonski autobus koji je saobraćao iz pravca Skoplja ka Beogradu.

Kako se saznaje, do nezgode je došlo usled neprilagođene brzine.

Autobus se kretao oko 98 km/h po zavejanom putu. Obavljen je uviđaj, vozaču koji je teško povređen određeno je zadržavanje.

Osim leskovačkih, u zbrinjavanju povređenih aktera nesreće učestvovale su i ekipe niške hitne pomoći. Povređeno je 32 osobe, a u bolnicu u Leskovac je prevezeno njih 28, dok su 4 osobe zbrinute u niškoj bolnici.

Na licu mesta zatečen je stravičan prizor autobusa prevrnutog u snežnoj mećavi. Niškoj Hitnoj pomoći upućen je poziv da pošalje dve ekipe ali su, po pristizanju vestu sa terena, poslate još tri medicinske ekipe da pomognu u zbrinjavanju povređenih.

Niški lekari zatekli su strašan prizor po pristizanju na mesto nesreće.

- Autobus je bio okrenut na bok, troje putnika je zatečeno bez znakova života. Ekipe Hitne pomoći iz Leskovca koje su prve stigle na lice mesta ukazivale su pomoć povređenima i vršile su trijažu. Bilo je putnika koji su bili zarobljeni u autobusu. Njih su oslobodili pripadnici vatrogasno spasilačke jedinice MUP-a. Najteže povređene smo transportovali u KC Niš. Jedan od pacijenata koji je prvi zbrinut, imao je simptome preloma lobanje - kaže jedan od lekara Hitne pomoći iz Niša koji je učestvovao zbrinjavanju.

(Espreso.co.rs / Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.