DAN JE POČEO UŽASNO: Kod Leskovca sleteo makedonski autobus s puta, TROJE POGINULIH, 32 povređenih!
Ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA

DAN JE POČEO UŽASNO: Kod Leskovca sleteo makedonski autobus s puta, TROJE POGINULIH, 32 povređenih!

Na licu mesta zatečen je stravičan prizor autobusa prevrnutog u snežnoj mećavi

Objavljeno: 09:54h

Tri osobe su poginule u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se desila noćas oko 1.40 časova na ulazu u Leskovac kada se prevrnuo makedonski autobus koji je saobraćao iz pravca Skoplja ka Beogradu.

Prema prvim i nezvaničnim informacijama, u pitanju je autobus koji saobraća na liniji Štip –Beč, ali ova informacija još nije zvanično potvrđena.

Osim leskovačkih, u zbrinjavanju povređenih aktera nesreće učestvovale su i ekipe niške hitne pomoći, a tačan broj poginulih i povređenih putnika biće poznat kada autobus, koji se prevrnuo na bok, bude podignut.

Na licu mesta zatečen je stravičan prizor autobusa prevrnutog u snežnoj mećavi. Niškoj Hitnoj pomoći upućen je poziv da pošalje dve ekipe ali su, po pristizanju vestu sa terena, poslate još tri medeicisnke ekipe da pomognu u zbrinjavanju povređenih.

U bolnicu u Leskovcu je prevezeno 28 osoba, dok je četiri zbrinuto u niškoj bolnici.

Niški lekari zatekli su strašan prizor po pristizanju na mesto nesreće.

- Autobus je bio okrenut na bok, troje putnika je zatečeno bez znakova života. Ekipe Hitne pomoći iz Leksovca koje su prve stigne na lice mesta ukazivale su pomoć povređenima i vršile su trijažu. Bilo je putnika koji su bili zadobljeni u autobusu. Njih su solobodili pripadnici vatrogasno spasilačke jedinice MUP-a. Najteže povređene smo transportovali u KC Niš. Jedan od pacijenata koji je prvi zbrinut, imao je simptome preloma lobanje, kaže jedan od lekara Hitne pomoći iz Niša koji je učestvovao zbrinjavanju.

Direktor Zavoda za hotnu medicinsku pomoć iz Niša Slavoljub Živadinović, našao se na licu mesta sa medicinskim timovima iniške Hitne pomoći.

- Povređeni u udesu su zbrinuti i prevezeni do KC Niš u rekordnom roku, uzimajući u obzir vrlo nepovoljne vremenske uslove usled snežnih padavina. U akciji spasavanja je noćas prvi put upotrebljeno novo vozilo marke „mercedes“ koje ima najsavremeniju medisinsku opremu kako bi pomoć bila ukazana i zbrinut bio najteže povređeni pacijent. Sanitet ima pogon na sva četiri točka zahvaljujući čemu je bez problema stigao na mesto nesreće. Niška hitna pomoć je pokazala da je dorasla svakom izazovu, naveo je Slavoljub Živadinović.

U toku je policjski uviđaj i utvrđivanje uzroka nesreće autobusa. Da li je vozač zadremao ili je autobus sleteo usled drugih razloga, biće utvrđeno nakon uviđaja i prvih nalaza istrage.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.