VRATA SU MI MAZALI IZMETOM JER SAM UBIO PROVALNIKA! Saško Bogeski o pet godina AGONIJE
Saško Bogeski o pet godina AGONIJE, Foto: Vladimir Šporčić

preživeo je pakao

VRATA SU MI MAZALI IZMETOM JER SAM UBIO PROVALNIKA! Saško Bogeski o pet godina AGONIJE

Porodica je od maja 2013. godine, kada je provalnik Vladimir Manić upao u njihov stan u Zmajevoj ulici i primorao Saška da brani sebe i svoje najmilije, preživele strahote koje nije mogla ni da zamisli

Objavljeno:

- Tek sada shvatam koliko je bilo teško mojoj porodici i meni proteklih pet i po godina. Nadiru mi sećanja i samo želim da se sklonim od javnosti - rekao je za Saško Bogeski.

Bogeski, dan nakon što je saznao da ga je Apelacioni sud odbio žalbu tužilaštva i potvrdio presudu Višeg suda kojom je oslobođen krivice da je u samoodbrani u maju 2013. godine u svom stanu u Žarkovu nožem usmrtio provalnika Vladimira Manića, kratko je naveo da posle svega više ne razmišlja o sebi.

- Razmišljam samo o svojoj ćerki, šta su ona i supruga preživele. Sada su srećne što se sve završilo. Ja samo želim da moja ćerka živi kao svoji vršnjaci, da ide u školu, a ne da joj drugari pričaju da su čitali o njenom tati - kazao je Bogeski, piše Blic.

foto: Vladimir Šporčić

Porodica je od maja 2013. godine, kada je provalnik Vladimir Manić upao u njihov stan u Zmajevoj ulici i primorao Saška da brani sebe i svoje najmilije, preživele strahote koje nije mogla ni da zamisli. Posle puštanja iz pritvora u kome je Bogeski bio mesec dana, suočili su se sa maltretiranjem. Bušene su im gume na automobilu, prvo dve, pa posle sve četiri. U poštansko sanduče ostavljana im je zemlja, a vrata stana mazana su izmetom. Ko je stajao iza toga, nije poznato a porodica Bogeski se odselila iz Žarkova da bi koliko-toliko našli mir i nastavila život.

Upravo zbog svega toga, Saško Bogeski sada ne želi publicitet. Barem ne dok presudu suda ne bude imao u svojim rukama i bio siguran da je sve zaista završeno.

- Još čekam pismenu odluku suda. Kada dobijem “crno na belo” možda ću biti otvoreniji prema medijima, kojima sam, napominjem, mnogo zahvalan na podršci posle hapšenja. Posebno sam zahvalan “Blicu” jer je od prvog dana stao iza mene - naveo je Bogeski.

Upravo je “Blic” posle hapšenja Bogeskog, 21. maja 2013. godine, organizovao potpisivanje onlajn peticije za njegovo puštanje iz pritvora. Za manje od 24 sata peticiju je potpisalo više od 30.000 ljudi.

Bogeski je bio uhapšen nakon tragedije kada je provalnik Vladimir Manić, protiv koga je ranije podneto 50-tak krivičnih prijava, kroz prozor upao u porodični stan i tamo na Saška nasrnuo šrafcigerom.

Bogeski je imao nož u rukama i tokom borbe mu je naneo teške povrede zbog kojih je Manić preminuo 400 metara od zgrade.

Bogeski je, u odbrani sudu ispričao da se te večeri spremao da legne, kada je njegova supruga, dok je uspavljivala njihovu ćerku, čula šumove u drugoj prostoriji i uplašila se da nekoga ima u stanu.

- Sedeo sam u sobi, sređivao nešto na kompjuteru. Žena i ćerka su se nalazile u spavaćoj sobi. U jednom trenutku, ušao sam kod njih u sobu, žena je izašla, vratila se i rekla da je lopov u kući. Prestravio sam se. Izašao sam iz sobe i rekao ženi da zove policiju. Krenuo sam ka dnevnoj sobi, otišao u kuhinju, uzeo nož. Zatim sam krenuo prema prozoru i tu me je zaslepela svetlost - da li baterijske lampe ili mobilnog telefona, ne znam. Jedino čega se sećam je da je nešto šiljato krenulo ka mojoj glavi, i tada sam zamahnuo nožem. Pao sam i udario o zid, a lopov je pobegao kroz prozor. Ne sećam se da li je bilo tuče, rvanja, ali video sam da imam povrede glave, kuka, ruke i noge - rekao je tada Bogeski.

Provalnik je po njegovoj priči pobegao tako što je iskočio kroz prozor.

(Espresor.s / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.