KO ĆE ODGOVARATI ZA SVE PATNJE SAŠKA BOGESKOG? Ovaj tvit je najšerovaniji na društvenim mrežama S DOBRIM RAZLOGOM
KO ĆE ODGOVARATI ZA SVE PATNJE SAŠKA BOGESKOG, Foto: Filip Plavčić / Facebook

uništen mu je život

KO ĆE ODGOVARATI ZA SVE PATNJE SAŠKA BOGESKOG? Ovaj tvit je najšerovaniji na društvenim mrežama S DOBRIM RAZLOGOM

Ovo je juče bila jedna od glavnih vesti jer je ovo suđenje već pet godina u žiži javnosti

Objavljeno:

Apelacioni sud u Beogradu juče je pravosnažno oslobodio Saška Bogeskog, koji je u maju 2013. godine u svom stanu u Žarkovu nožem usmrtio provalnika Vladimira Manića u samoodbrani.

Ovom odlukom odbijena je žalba tužilaštva i potvrđena prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu, koji je zaključio da je Bogeski delovao u samoodbrani, rečeno je u tom sudu.

Tužilaštvo je teretilo Bogeskog za krivično delo ubistvo u prekoračenju nužne odbrane, ali je sud stao na stanoviše da je on delovao u nužnoj obrani (samoodbrani) - koja isključuje postojanje krivičnog dela.

Do tragedije je došlo kada je Vladimir Manić, koji je od ranije poznat policiji, upao u stan porodice Bogeski i tamo na Saška nasrnuo šrafcigerom. Bogeski se branio kuhinjskim nožem.

Nakon koškanja, Manić je pobegao iz stana sa ubodnim ranama, a nakon 400 metara je pao i preminuo, preneli su ranije mediji.

Bogeski je, u svojoj odbrani sudu ispričao da se te večeri spremao da legne, kada je njegova supruga, dok je uspavljivala njihovu ćerku, čula šumove u drugoj prostoriji i uplašila se da nekoga ima u stanu.

Kako je rekao, pomislio je da je u stanu provalnik i rekao supruzi da pozove policiju. Uzeo je nož iz kuhinje i otišao u dnevnu sobu gde je video jednu osobu koja mu je uperila baterijsku u glavu pa joj nije video lice.

Zamahnuo je nožem, ali ne zna da li je tu osobu isekao. Rekao je da se seća da je provalnik iskočio kroz prozor.

Ovo je juče bila jedna od glavnih vesti jer je ovo suđenje već pet godina u žiži javnosti.

Tako je na Tviteru na stranu čoveka čiji je život doslovno uništen zbog toga što je čoveka ubio braneći porodicu, stao i direktor Komiteta za bezbednost saobraćaja, Damir Okanović.

On je napisao:

- Da li će sada iko ikako odgovarati za sve patnje Saška Bogeskog? Da li će neko odgovarati zbog neuspelog pokušaja da se građaninu odzme pravo na samoodbranu? Postoji li profesionalna odgovornost među javnim tužiocima?

Ovaj tvit rišerovan je veilki broj puta, jer su mnogi saosećali s ovim čovekom.

Šta vi mislite o ovome? Pišite nam u komentarima...

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.