KLINAC PADNE SA 100 GRAMA TRAVE I DOBIJE 11 GODINA, ŠARIĆ ZA 5 TONA KOKAINA 15! Šta je trulo u SRPSKOM PRAVOSUĐU?
Darko Šarić osuđen je na 15 godina zatvora, Foto: Profimedia, Dado Đilas, Ilustracija

nije realno

KLINAC PADNE SA 100 GRAMA TRAVE I DOBIJE 11 GODINA, ŠARIĆ ZA 5 TONA KOKAINA 15! Šta je trulo u SRPSKOM PRAVOSUĐU?

Presuda Šariću nije konačna

Objavljeno:

Jednoglasom odlukom veće Specijalnog suda donelo je prvostepenu presudu kojom je narko bos Darko Šarić osuđen na 15 godina zatvora kao organizator kriminalne grupe koja je prošvercovala 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Ovo je druga po redu sudska presuda, pošto je prethodnu kojom je Šarić bio osuđen na 20 godina robije ukinuo Apelacioni sud i predmet vratio na novo suđenje.

Šarić nije prisustvovao izricanju presude i nije doveden iz pritvora.

Na društvenim mrežama povukla se polemika kako je moguće da Balkanski Pablo Eskobar za šverc tona i tona kokaina dobije 15 godina, a mladež po Srbiji pada za "džointe".

Da se ne lažemo, svaki duvač svestan je paranoje i robije koja sledi, ako "momci u plavom" izlete iza žbuna. Na Tviteru se pojavila zanimljiva "paralela" i izazvala lavinu komentara.

Naime, kako je jedan tviteraš napisao, u našoj državi Srbi se hapse s 100 grama marihuana i za to im se izrekne kazna zatvora od 11 godina. S druge strane, Darko Šarić za tone kokaina dobio je 15 godina.

Složićete se, nešto je trulo ovde.

Istini za volju, možda ovo 11 godina za sto grama zvuči prenaduvano, ali, ima tu istine. Zaprećena kazna za posedovanje narkotika je do 3 godine zatvora i to je "najučestalija" kazna. Ipak, ako policija uhvati povratnika s istorijom hapšenja zbog posedovanja ili dilovanja, godine robijanja lako mogu doći do 11.

Teško da bi se nekom anonimusu koji je uhvaćen s "džidžom" sudilo po starom, blažem zakonu, kao što je sudsko veće odlučilo da se sudi Šariću.

Valja napomenuti da ova presuda nije konačna i na nju se tužilac i advokati mogu žaliti Apelacionom sudu u Beogradu, koji će doneti pravosnažnu odluku.

Zaključak korisnika Tvitera stoga ima smisla. U Srbiji bi i Eskobar, kokainski kralj i najozloglašeniji kriminalca u istoriji, verovatno dobio uslovnu kaznu.

BONUS VIDEO: Irena Vujović o promenama u SNS i odnosu sa Aleksandrom Vučićem

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.