LUKA BOJOVIĆ IZLAZI IZ ZATVORA? Šef podzemlja IPAK ne ostaje u zatvoru do 2024. godine?
LUKA BOJOVIĆ IZLAZI IZ ZATVORA, Foto: Fonet

kad je na slobodi?

LUKA BOJOVIĆ IZLAZI IZ ZATVORA? Šef podzemlja IPAK ne ostaje u zatvoru do 2024. godine?

Luka Bojović osuđen je u Španiji na zatvorsku kaznu od 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala

Objavljeno:

Tragom informacija koje poslednjih meseci plasiraju javnosti ljudi bliski Luki Bojoviću o njegovom navodnom zahtevu za puštanje na slobodu vikendom, mediji su stupili u kontakt sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Španije, koje je zaduženo za osuđenike u toj zemlji, da bi proverio spekulacije koje su postajale sve glasnije.

Od priča da je Luka Bojović podneo zahtev, te da čeka odobrenje za korišćenje pogodnosti osuđenika koje se ogledaju o obilasku porodice vikendom, do toga da mu je taj zahtev odobren - špansko Ministarstvo unutrašnjih poslova demantovalo je sve navedeno.

Naime, na pitanje da li je Luki Bojoviću odobren zahtev, stigao nam je odgovor da "do sada nije imao dozvolu takve vrste".

Takođe, Ministarstvo unutrašnjih poslova Španije odgovorilo je na pitanje da li je Bojović podnosio takav zahtev do sada, ističući da je Luka Bojović ocenjen kao osuđenik visokorizičnog nivoa i da kao takav ne može dobiti pogodnost slobodnog vikenda.

Inače, Luka Bojović bi najranije mogao da se nađe na slobodi tek početkom 2024. godine, i to pod uslovom da mu španske institucije prihvate molbu za uslovni otpust, za koji može da podnese zahtev nakon odsluženja dve trećine kazne. Kako je bio u pritvoru od 9. februara 2012. godine kada je uhapšen u Valensiji, najranije bi mogao da traži uslovni otpust 9. februara 2024. godine. Ukoliko bi institucije u Španiji to odobrile, Luka Bojović je slobodan čovek - jer ga Srbija ne potražuje ni za jedno krivično delo.

Luka Bojović osuđen je u Španiji na zatvorsku kaznu od 18 godina zatvora zbog organizovanog kriminala. On je osuđen zbog falsifikovanja isprava na tri godine, za zločinačko uruživanje na pet, a za posedovanje oružja na 10 godina zatvora - pa mu je ukupna kazna 18 godina.

SARADNICI LUKE BOJOVIĆA

Veljko Banović Votka - uhapšen

Javnost je za Banovića saznala 2007. godine, kada je uhapšen u Beogradu sa Lukom Bojovićem. Tada je ministar policije saopštio da je reč o "vođama jedne od najopasnijih kriminalnih grupa" u Srbiji. Oni su tada osumnjičeni za skrivanje članova zemunskog klana, ali i više teških krivičnih dela počinjenih u Srbiji i inostranstvu. Usledilo je suđenje za nelegalno nošenje oružja, posedovanje droge i falsifikovanje dokumenata, nakon čega je osuđen na 18 meseci zatvora (nepravosnažno). Samo mesec dana kasnije optužen je i za šverc kokaina i heroina, zbog čega je 2010. godine osuđen na šest i po godina robije. On je jedan od retkih Bojovićevih saradnika koji je osuđivan u Srbiji. Ove godine Votka je uhapšen je Belgiji zbog sumnje da je član grupe koja je dilovala drogu širom Evrope.

Dragoslav Miloradović - ubijen

Dragoslav Miloradović, saradnik i kum Luke Bojovića, likvidiran je u krajem maja ove godine u dvorištu auto-perionice koju je do ubistva Nikole Bojovića vodio sa njim. On je davno bio jedan od Lukinih najbližih saradnika koji mu je, akko s esumnja, čuvao falsifikovana dokumenta kojima je Bojović krio svoj identitet.

Miloradović je ubijen u svojoj auto-perionici, kada su napadači na motoru ispalili u njega više od 15 hitaca iz automatskog oružja. Kamere su snimile ubice, ali oni nisu uhapšeni.

Siniša Milić Boske - likvidiran

Siniša Milić (45), sumnja se da je šef obezbeđenja navodnog vođe Bojovićevog klana F.K., raznesen je u eksploziji bombe u centru grada letos. Nezvanično, on je važio za jednog od istaknutih članova klana Bojovića.

(Espreso.co.rs / Blic )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.