NISU MORALI DA GA PRIVODE: Počelo suđenje Darku Kostiću, kreator u sud stigao u pratnji advokata
Počelo suđenje Darku Kostiću, Foto: Vladimir Sporčić

pred sudom

NISU MORALI DA GA PRIVODE: Počelo suđenje Darku Kostiću, kreator u sud stigao u pratnji advokata

Ova odluka suda usledila je nakon što je 13. novembra trebalo da se iz drugog puta održi suđenje modnom kreatoru Darku Kostiću

Objavljeno:

Suđenje modnom kratoru Darku Kostiću počelo je danas u sudu u Beogradu, a kako saznajemo on je na ročište došao u pratnji svog punomoćnika. Kreator bi danas trebalo da iznese svoju odbranu pred sudom.

Iako je bilo najave da će Kostić danas biti priveden na ročište jer je prethodno izbegao pod izgovorom da se "otrovao hranom", ipak je u sud došao bez pratenje policije već sa svojim advokatom.

Podsećanja radi, ova odluka suda usledila je nakon što je 13. novembra trebalo da se iz drugog puta održi suđenje modnom kreatoru Darku Kostiću zbog optužbe da je polno uznemiravao dvojicu mladića. Kostić, uprkos tome što je primio poziv, nazvao je svog advokata veče pred ročište i žalio se na trovanje hranom. Kostić je sudu poručio preko branioca da će se "potruditi da dođe". Međutim, nikome se više nije javio.

S tim u vezi, postupajući sudija naložio je da Darko Kostić u naredna tri radna dana dostavi sudu lekarsko uverenje o bolesti - opravdanje, inače će u protivnom biti naloženo njegovo prinudno dovođenje na sledeće ročište.

Podsećamo, Darko Kostić uhapšen je 22. juna ove godine po prijavi maloletnika L. J. (15), koji je modnog kreatora optužio da ga je polno uznemiravao i podmetnuo mu ilegalni preparat za potenciju.

Ovaj tinejdžer na saslušanju kod tužioca kroz suze je gotovo tri sata pričao kako ga je modni kreator napastvovao. U samom iskazu L. J. je pričao o lascivnim porukama koje mu je Kostić slao, a kojima je, kako se veruje, pokušao da ga namami u svoj stan.

Među njima je i ona koja opisuje događaj kada mu je Kostić bez njegovog znanja podvalio "kamagru" - ilegalni preparat za potenciju.

Uz to, mladić je detaljno opisao događaj koji je prethodio hapšenju kreatora, kada je Kostić pokušao na silu da ga uvede u svoj dom. Tinejdžer mu se tada istrgao iz ruku i pocepane majice pobegao iz zgrade. Prethodno je portiru rekao šta mu se dogodilo, nakon čega ga policija uhapsila Kostića.

Prijavio maloletnike

Darko Kostić podneo je krivične prijave protiv mladića koji su ga prijavili. Naime, on je Trećem osnovnom tužilaštvu podneo prijavu protiv B. Š. (22) zbog sumnje da mu je ukrao mobilni telefon, dok je Višem javnom tužilaštvu u Beogradu podneo krivičnu prijavu protiv maloletnika L. J., koji ga je prijavio za navodno polno uznemiravanje. Krivičnom prijavom ga tereti za dva krivična dela - lažno prijavljivanje i davanje lažnog iskaza, a u ovom slučaju će postupati tužilaštvo i sudija nadležni za postupke protiv maloletnika.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.