GORDANA JE PALILA, UDARALA I DAVILA MAJKU DO SMRTI: Sada iz zatvora ide na doživotno lečenje u bolnicu s rešetkama
Svoju majku je davila do smrti/Ilustracija, Foto: AP

horor u požarevcu

GORDANA JE PALILA, UDARALA I DAVILA MAJKU DO SMRTI: Sada iz zatvora ide na doživotno lečenje u bolnicu s rešetkama

Dijagnoza od koje pati žena je organski sumanuti poremećaj

Objavljeno:

Više javno tužilaštvo u Požarevcu donelo je rešenje koje zastupa zamenik tužioca Miroslav Vojinović, da se Gordana Petrović (59) iz Kočetina zbog ubistva majke Nadežde (80) uputi u psihijatrijsku ustanovu zatvorenog tipa, na lečenje i čuvanje.

Ovo rešenje doneto je kako osumnjičena ne bi ponovila isto ili neko teže delo. U istrazi koje je sprovelo Više javno tužilaštvo, utvrđeno je da je Gordana u noći između 13. i 14. oktobra, dok je majka spavala, polila je benzinom po kosi, licu i telu, i šibicom je zapalila.

- Nadežda je osetivši da gori skočila iz kreveta, i sva u plamenu, počela da doziva u pomoć. Dok je izlazila iz dvorišta na seoski zemljani put sa sebe strgla je spavaćicu nastavivši zapomažući da trči u pravcu centra sela. Na dvadesetak metara od kuće pomahmitala ćerka ju je sustigla i udarcima rukama i nogama po telu oborila na zemlju. Kada je oborila majku na zemlju nastavila je da je besomučno tuče. U jednom trenutku obema nogama stala je na obe majčine šake i desnom rukom, pošto joj je leva ruka bila skoro skroz oduzeta zbog operacije karcinoma dojke, počela da je snažno steže za vrat, dok nije izdahnula. Obdukcijom je utvđeno da je smrt nastupila zbog izliva krvi na mozgu uzrokovanog od teških povreda kao i teških opekotina gde je Nadeždino telo bilo 50 odsto zahvaćeno opekotinama, po kosi, licu i telu - navodi se u rešenju nakon završene istrage.

Kad je ubila majku, Gordana se vratila u kuću, skinula odeću i ubacila u veš mašinu, ali je nije oprala. Kad se presvukla, otišla je kod komšije Ljubiše Jevtića, gde je i uhapšena. Veštačenjem od strane komisije zatvorske bolnice u Beogradu, sastavljene od više psihijatara, utvrđeno je da je Gordana pre i za vreme izvršenja dela bila neuračunljiva, zbog svoje dijagnoze - organski sumanuti poremećaj. Ona je majku ubila jer je umislila da joj od nje preti opasnost.

Ovaj slučaj požarevačko Više javno tužilaštvo rešilo je u rekordnom roku, za samo mesec ipo dana.

ZAPREĆENA KAZNA

U krivičnoj prijavi i u zahtevu za pokretanje istrage tužilaštvo je Gordanu Perović osumnjičilo da je počinila teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora. Nakon izvršenog psihijatrijskog veštačenja gde je proglašena za neuračunljivu, izvesno je, nakon zakazivanja glavnog pretresa koji neće biti javan, da će Viši sud prihvatiti predlog tužilaštva i doneti presudu obaveznog lečenja, do izlečenja, u zatvorenoj psihijatrijskoj ustanovi.

PORODICA

Pokojna Nadežda ima još jednu ćerku, u inostranstvu, a jedna ćerka joj je umrla. Osumnjičena Gordana ima vanbračnu ćerku, koja je udata, i sa mužem i decom živi u Petrovcu na Mlavi.

(Espreso.co.rs/tpknews.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.