UHAPŠEN VLADA BUDALA I IZRUČEN JE SRBIJI! Jedan od najtraženijih begunaca KONAČNO u srpskom zatvoru
Hapšenje, policija, ilustracija, Foto: Printscreen/MUP

DOLIJAO

UHAPŠEN VLADA BUDALA I IZRUČEN JE SRBIJI! Jedan od najtraženijih begunaca KONAČNO u srpskom zatvoru

Vlada Budala izručen je Srbiji iz Španije

Objavljeno:

Vladimir Maljković, zvani Vlada Budala, jedan od vođa Partizanove navijačke grupe Alkatraz, izručen je Srbiji iz Španije, pošto je za njim bila na snazi poternica iz 2008. godine.

Kako saznajemo, Maljković se nalazi na poternici jer je 2008. s grupom navijača učestvovao u tuči na utakmici.

- Maljković je pre 10 godina na jednoj fudbalskoj utakmici učestvovao u incidentu zajedno s navijačima Đorđem Prelićem, koji je osuđen zbog ubistva Brisa Tatona, i Aleksandrom Vavićem, jednim od vođa navijačke grupe Alkatraz. Maljković je tada navodno ošamario policajca, pa je zbog toga pokrenut postupak pred Višim sudom u Beogradu - kaže ovaj izvor.

Vlada Budala je javnosti postao poznat i nakon ubistva Ivana Perovića, navijača Partizanove grupe Zabranjeni.

- Perović je usmrćen u oktobru 2011. godine na Novom Beogradu. Maljkoviću se sudilo zbog učestvovanja u ovom zločinu, ali je na kraju sudskog postupka oslobođen optužbi - kaže naš izvor i dodaje da je Vlada Budala nakon ubistva Perovića pobegao iz zemlje.

On se do 2013. uspešno skrivao u Španiji, u kojoj je svojevremeno utočište našao i njegov kompanjon Đorđe Prelić, koji je iste godine uhapšen u toj državi.

- Maljkovića je španska policija uhapsila zbog droge. Tamo je osuđen na sedam godina zatvora, ali mu je kazna zbog dobrog vladanja smanjena. Međutim, umesto da se nakon odslužene kazne u španskom zatvoru nađe na slobodi, Maljković je izručen Srbiji zbog krivičnog dela koje je u njoj počinio pre 10 godina - kaže izvor.

Maljković se u srpskim medijima spominjao i zbog toga što je navodno bio partner fudbalskim menadžerima u jednoj agenciji koja se bavila pripremom video-materijala za prodaju igrača.

- Ta agencija se bavila pripremom fudbalskih biografija za igrače koji dolaze iz drugoligaškog kluba Teleoptik, koji je u bliskoj vezi s prvoligaškim Partizanom. Biografije se koriste prilikom prodaje igrača, to jest da se oni predstave zainteresovanim klubovima - dodaje ovaj izvor.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.