PROFESOR JE ODVEO U STRELJANU DA BI JE LJUBIO I DODIRIVAO: Potresna ispovest oca ZLOSTAVLJANE devojčice (14)
Otac napastvovane devojčice kaže da se ona oseća loše, Foto: Shutter

užas!

PROFESOR JE ODVEO U STRELJANU DA BI JE LJUBIO I DODIRIVAO: Potresna ispovest oca ZLOSTAVLJANE devojčice (14)

Otac napastvovane devojčice kaže da se ona oseća loše, da je potpuno istraumirana i da ne ide u školu

Objavljeno: 29.11.2018. 16:21h
  • 155

D. T. (64), profesor fizičkog vaspitanja u jednoj osnovnoj školi u opštini Bela Crkva, uhapšen je u petak zbog sumnje da je polno uznemiravao učenicu osmog razreda (14).

Profesoru fizičkog (imena ne objavljujemo zbog zaštite identiteta deteta, prim. aut.) po nalogu nadležnog javnog tužioca iz Vršca određen je pritvor do 30 dana, a u toku je i istraga koja treba da pokaže da li je još neko dete bilo njegova žrtva.

Otac devojčice kaže za "Blic" da su mu se obistinile najgore noćne more jer je primetio da mu ćerka deluje kao da je nešto muči.

- Supruga i ja smo razgovarali s njom, ali nas je ona uveravala da joj nije ništa. Međutim, prošle nedelje nam je rekla da ne želi da ide više u školu, da se ne oseća dobro i tada nam je pokazala poruke koje joj je slao profesor i rekla nam da ju je čak i dodirivao - priča nam otac. Kaže da umalo nije pao u nesvest kada je pročitao sve grozote koje je profesor slao njegovoj ćerki i da je odmah sa suprugom odlučio da se obrati policiji.

- Ćerka nam je ispričala da je sve počelo u septembru, kada je postala član školskog tima za stoni tenis koji je vodio profesor. On je odmah pitao da li ima dečka i da li ga je ikada imala. Nekoliko nedelja kasnije, nakon osvajanja prvog mesta na takmičenju u stonom tenisu, profesor joj je na Instagramu poslao poruku: "Bravo, bila si najbolja i najlepša, baš si se bila lepo obukla u školi, a još lepše je ono što se nalazi u trenerci i želim da vidim i osetim šta se krije ispod te trenerke". Odmah nakon poruke, ćerka ga je blokirala na Instagramu. O svim ovim događajima iz straha nije smela ništa da nam kaže, ali se poverila i pokazala poruku najboljim drugaricama u školi - priča otac.

Dodaje da je nedugo zatim profesor počeo da je uznemirava preko mesindžera, da joj šalje poruke, pa čak i da je poziva u gluvo doba noći, ali da se ćerka na sreću nije javljala.

- Uznemiravanje se nastavilo u školi. Za vreme časa fizičkog, profesor je seo pored nje i uhvatio za ruke. Ubrzo zatim, prebacio je ruku na njenu butinu, nakon čega se moja ćerka otrgla i ustala. Sve je odmah ispričala drugaricama koje su i same primetile njegovo nedolično ponašanje jer je često na čas dolazio pod dejstvom alkohola - priča uznemireni otac.

Prema njegovim rečima, profesor je tada još žustrije krenuo u napad i počeo da šalje još gore poruke preko mesindžera, između ostalih i one tipa "da bi želeo da stavi ruke između njenih butina".

Izbezumljeni otac kaže da je iživljavanje profesora nad detetom kulminiralo 16. novembra, kada je na času tražio da devojčica ode s njim u streljanu iza sale za fizičko, kako bi mu navodno pomogla oko nekih stvari.

- Tamo se okomio na nju i počeo da je ljubi po licu i vratu. Nakon toga je počeo da je vuče za kosu i rukama nastavlja da je dodiruje po telu. Ona mu je govorila da ne želi to i da je pusti, ali on nije imao tu nameru. Kako bi se nekako izvukla, ćerka je izmislila da neko dolazi, a kada se profesor izmakao, odmah je pobegla iz kandža zveri i plačući istrčala iz streljane. Onda je opet počeo da bombarduje moju ćerku porukama i ona je konačno skupila hrabrost i sve nam ispričala - priča otac.

Otac napastvovane devojčice kaže da se ona oseća loše, da je potpuno istraumirana i da ne ide u školu.

- Po savetu psihologa ostavili smo je kod kuće, a dobili smo i uput za psihijatra i neurologa u Beogradu. Do tada nam je rečeno da je ne puštamo u školu i da razmislimo o tome da je prebacimo u neki drugi kolektiv. Zasad mislimo samo o tome da se oporavi od te traume - priča otac.

Škola pokrenula postupak protiv profesora

Direktor škole kaže za "Blic" da je bio preneražen kada je čuo šta se desilo i da niko u kolektivu nije mogao da pomisli da je profesor fizičkog sposoban za tako nešto.

- Stvarno ne znam šta mu je bilo i kamo sreće da smo saznali odmah u startu, da sprečimo to zlo. Znamo da je imao problema sa pićem jer je čak bio i na lečenju, ali nismo mogli da pretpostavimo da može da napravi takvo grozno delo pošto je bio tih i ćutljiv. Ostalo mu je svega devet meseci do penzije - priča u čudu direktor škole uz napomenu da protiv profesora škola paralelno sa pravosudnim organima vodi disciplinski postupak.

- U kontaktu smo sa porodicom napadnute učenice i tu smo za bilo koju vrstu pomoći, a bez obzira na ishod krivičnog postupka, profesor će biti suspendovan sa nastave jer ne smemo da dozvolimo čak ni sumnja da se pojavi da neko uznemirava decu, a kamoli da se takvo nešto i desi- priča direktor.

(Espreso.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media