IVAN ILIĆ UBIJEN ZBOG PORUKE DRUGIMA? Detalji surove likvidacije u Jagodini
Ilić je likvidiran dok je bio na izdržavanju kazne u Nišu , Foto: Kurir / M.S.

postao smetnja saradnicima?

IVAN ILIĆ UBIJEN ZBOG PORUKE DRUGIMA? Detalji surove likvidacije u Jagodini

Otkriveni detalji iz istrage o surovoj likvidaciji Jagodinca Ivana Ilića (41) dok je bio na izdržavanju kazne u Nišu

Objavljeno:

Robijaš Ivan Ilić (41), koga su izrešetali dok je održavao zelenilo u blizini niške tvrđave, najverovatnije je ubijen jer se odvojio od jedne od najjačih kriminalnih grupa u ovom gradu.

On je počeo samostalno da razvija mrežu dilera narkotika, a kada je postao “prevelika smetnja” - surovo je likvidiran i to dok je bio na izdržavanju sedmogodišnje kazne zbog dilovanja drogom.

Ovo su prva saznanja iz istrage do kojih su došle “Novosti”. On je, navodno, najpre “radio” sa jednom od najjačih kriminalnih grupa, zatim je neko vreme bio samostalan, a, kako se priča, u poslednje vreme je želeo da se udruži s grupom koja je dilovala drogu, što se nije dopalo “konkurenciji”.

Kako saznajemo iz istrage, najverovatnije je ubijen “za primer”, odnosno da bi svima koji, poput njega, reše da se izdvoje iz jedne kriminalne grupe da bi se priključili drugoj grupi, bilo za nauk da to neće proći bez kazne. Ovo je najčešća verzija koja se može čuti među Jagodincima.

foto: Kurir / M.S.

Oni koji su poznavali Ilića kažu da je bio veoma dobar momak, ali da se promenio nakon što je došao iz Švajcarske, gde je radio za poznatu jagodinsku grupu dilera. Kada se vratio u Jagodinu, nastavio je da sarađuje s tom grupom, dobio je deo kolača, poput “investicija” i suvlasništva lokala u centru grada. Navodno, u obračunu lokalnih grupa greškom je stradao i advokatski pripravnik Nemanja Stojanović, jer je zamenjen s momkom koji je bio tipovan za ubistvo.

Pošto je počeo dobro da zarađuje, Ilić je navodno rešio da se osamostali i da diluje gotovo čiste kvotere. Formirao je grupu od dvadesetak mladića za uličnu prodaju, koji su mu bili odani i privrženi, poput vojnika. “Posao” je procvetao, jer su zavisnici bili prezadovoljni gotovo “čistom” drogom, ali očigledno je da nije bio zadovoljan vođa grupe dilera koga je Ilić napustio i počeo da mu preuzima teritoriju. Smaknut je čim je postao prevelika “pretnja”.

Meštani grada na Belici kažu da je ubistvo bilo profesionalno, ali i pokazatelj ostalima da zatvor više nije “sigurna kuća”, jer bi kriminalci imali običaj da namerno “padnu” ako su smatrali da im je život ugrožen. Jagodinci strahuju da bi u obračunu kriminalnih grupa moglo da bude i nedužnih žrtava.

OSLOBOĐEN ZA "ISTERIVANjE ĐAVOLA"

Osnovno javno tužilaštvo u Jagodini ne poseduje podatke iz kaznene evidencije osuđivanih, ali nam je dostavilo podatak da je Ilića 15. jula 2004. osuđen na tromesečnu zatvorsku kaznu zbog falsifikovanja isprave. Isto tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu jagodinske policije zog krivičnog dela teška telesna povreda i krivičnog dela nasilničko ponašanje. Reč je o poznatom slučaju “isterivanja đavola”, kada je grupa mladića sprečila jednog mladića da izađe iz automobila, potom ga pretukla, a pred policijom se branila da su ga poveli u jagodinsku crkvu zbog “isterivanja đavola”.

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.