OŠTETILI SRBIJU ZA 1.550.000 EVRA! U akciji policije uhapšeno 38 osoba, zbog ovih dela su pali!
Akcije su sprovedene na teritoriji Beograda, Zaječara, Jagodine, Kikinde, Kraljeva, Leskovca, Niša, Pančeva, Sombora i Subotice, Foto: Printscreen/MUP

akcija policije

OŠTETILI SRBIJU ZA 1.550.000 EVRA! U akciji policije uhapšeno 38 osoba, zbog ovih dela su pali!

Akcije su sprovedene na teritoriji Beograda, Zaječara, Jagodine, Kikinde, Kraljeva, Leskovca, Niša, Pančeva, Sombora i Subotice

Objavljeno:

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Poreskom policijom i nadležnim javnim tužilaštvima, u cilju suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije u prethodnih nekoliko dana u više odvojenih akcija uhapsili su 38 osoba, dok su protiv još 21 osobe podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Oni se sumnjiče da su u periodu od 2016. godine do danas izvršili više krivičnih dela kojim su oštetili budžet Republike Srbije, pravna i fizička lica u ukupnom iznosu od 1.550.000 evra.

Akcije su sprovedene na teritoriji Beograda, Zaječara, Jagodine, Kikinde, Kraljeva, Leskovca, Niša, Pančeva, Sombora i Subotice.

Osumnjičeni se terete da su počinili krivična dela primanje mita, davanje mita, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba položaja odgovornog lica, teško delo protiv zdravlja ljudi, prevara u obavljanju privredne delatnosti, trgovina uticajem, pustošenje šuma, šumska krađa, falsifikovanje službene isprave, nedozvoljena trgovina, poreska utaja, navođenje na overavanje neistinitog sadržaja, oštećenje životne sredine, unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija.

IZDVOJENE AKCIJE

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Sektorom unutrašnje kontrole, a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su advokate P.R. (1982) i M.A. (1981), i medicinskog tehničara u Kliničkom centru Niš S.T.R. (1981) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo davanje mita.

Zbog istog krivičnog dela, ali i zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio i krivično delo trgovina uticajem uhapšen je i B.N. (1970). Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo davanje mita pomaganjem uhapšeni su B.S. (1990), saradnik advokatske kancelarije P.R., iz Niša, D.I. (1952) iz Zaječara, D.K. (1963) iz Niša i I.I. (1983) iz Aleksinca.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita uhapšeni su S.S. (1970), radnik Osnovnog javnog tužilaštva u Nišu, I.J. (1975) i M.J. (1983), medicinski tehničari u Kliničkom centru Niš, G.V. (1973), policijski službenik Policijske stanice Boljevac, i G.S. (1965), policijski službenik Policijske uprave u Nišu. Sumnja se da su, po prethodnom dogovoru, P.R. sa saradnicom B.S. i advokatom M.A., kao i S.T.R. i sa B.N. u cilju pronalaženja klijenata – oštećenih građana u saobraćajnim nezgodama, organizovali mrežu saradnika kojima su prethodno obećavali poklone ili druge koristi kako bi izvršili službenu radnju koju ne bi smeli da izvrše.

Tako su, kako se sumnja, najpre od G.V. i G.S. iz službene evidencije baze MUP-a Republike Srbije dobijali podatke o saobraćajnim nezgodama i povređenim osobama koje imaju status oštećenih lica.

Potom su od S.S., I.J. i M.J. iz baze podataka državnih organa i ustanova u kojima su zaposleni, dobijali odgovarajuću službenu dokumentaciju - medicinsku dokumentaciju i zapisnike o uviđaju saobraćajnih nezgoda.

D.K., D.I. i I.I. su, kako se sumnja, neposredno na terenu pronalazili oštećene osobe i sa njima, u ime advokata, zaključivali ugovore o zastupanju uz procentualno ugovaranje novčane naknade.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su D.J. (1964), lekara specijalistu u Opštoj bolnici u Kikindi, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio više krivičnih dela primanje mita.

On se sumnjiči da je od aprila do septembra 2018. godine, u službenim prostorijama bolnice, u više navrata, preko posrednika iz Kikinde, zahtevao i primio poklon u novcu u iznosu od po 2.000 dinara po jednom izvršenom lekarskom pregledu pacijenata u ambulanti.

Protiv ovog posrednika i još četiri osobe sa područja Kikinda biće podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo davanje mita.

Osumnjičeni D. J. je, uz krivičnu prijavu, priveden Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su M. J. (1975), odgovorno lice preduzeća „Balkan eko tim“ iz Prijepolja, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio dva krivična dela zloupotreba službenog položaja.

Takođe uhapšeni su M. G. (1977) iz Prijepolja i Đ.S. (1985) iz Kragujevca zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja pomaganjem.

Osim njih trojice, uhapšeni su i M. I. (1983) i D.V. (1984), odgovorna lica preduzeća „Gravel tim'' iz Arilja, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu, kao i radnik u ovom preduzeću A.T. (1984) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica pomaganjem.

Uhapšeni M.J. se tereti da je kao odgovorno lice preduzeća „Balkan Eko Tim“, koje je korisnik ribarskog područja „Zapadna Morava“ i „Velika Morava 1“, u periodu od 11. avgusta do 30. oktobra 2018. godine davanjem uputstava, umišljajnim propuštanjem da obezbedi čuvanje ribarskog područja i propuštanjem da u cilju zaštite i održivog korišćenja ribljeg fonda ribarskog područja, koje mu je aktom nadležnog ministarstva ustupljeno na korišćenje i čuvanje, podnese zahtev za pokretanje prekršajnog postupka, već je omogućio Đ.S. i M.G. da u više navrata izvrše izlovljavanje ribe mrežom na Gružanskom jezeru i reci Lim.

Na taj način im je, kako se sumnja, pribavio korist koja se ogleda u nezakonitom pribavljanju veće količine ribe, koju su oni prodavali različitim kupcima.

Uhapšeni M.I. i D.V. se sumnjiče da su od 30. jula do 23. oktobra 2018. godine vršili eksploataciju rečnog nanosa sa vodnog zemljišta i to šljunka i peska iz korita reke Moravice i sa njiva na području opština Arilje i Požega.

Oni se sumnjiče da su nakon toga iskopani materijal, u ukupnoj količini od 2.150 kubnih metara isporučivali privrednim društvima i fakturisali im i naplaćivali svoju robu i usluge u ukupnom iznosu od 2.759.566 dinara.

Njima je, kako se sumnja, pomagao A.T. tako što je po njihovom nalogu iskopavao i prevozio šljunak i pesak iz korita reke Moravice do krajnjih kupaca.

Uhapšeni M.J. se sumnjiči da je na ovaj način umišljajnim propuštanjem da izvesti nadležno ministarstvo o promenama na ribarskom području, kao i davanjem uputstava ovim osobama u pogledu pogodnih lokacija za eksploataciju rečnog nanosa na ribarskom području pribavio pomenutu korist preduzeću „Gravel tim“.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su M.Lj. (1988) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i M.K. (1978) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u saizvršilaštvu.

Uhapšene su i B. V. (1982) i S. N. (1964), zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica pomaganjem.

Sumnja se da je M.Lj., kao odgovorno lice privrednog društva „Kejk Bejbi“ iz Niša, 4. oktobra ove godine putem prinudne naplate NBS-a pustio menicu registrovanu u jednoj banci na ime preduzeća „Unimet“ iz Kaća sa kojim nikada nije imao poslovnu saradnju kao ni nenaplaćena potraživanja.

Na ovaj način je, kako se sumnja, ovo preduzeće oštetio za 4.100.000 dinara, za koliko je pribavio imovinsku korist svom privrednom društvu.

M.K. se sumnjiči da je, 30. avgusta ove godine, u dogovoru sa M.Lj. u ekspozituri iste banke podneo zahtev za otvaranje računa za obavljanje platnog prometa na ime privrednog društva „Unimet“ iz Kaća i tom prilikom priložio falsifikovane lične karte dvoje vlasnika ovog preduzeća, a potom na ime ovog preduzeća registrovao četiri menice.

Nakon što je menica od 4.100.000 dinara realizovana u korist preduzeća „Kejk bejbi“, deo novca je, kako se sumnja, podigao M.Lj. sa računa ovog preduzeća a potom je novac sa računa istog preduzeća putem bezgotovinskih naloga za prenos prebačen na račune B.V. i S.K.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su S. V. (1981) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara u obavljanju privredne delatnosti.

On je, kako se sumnja, lažno prikazivao da će u svojstvu odgovornog lica preduzetničke radnje "PR BNS Biro“ u Mijatovacu izraditi dokumentaciju na osnovu koje će klijenti koji su ga angažovali izvršiti legalizaciju građevinskih objekata.

Tako je doveo u zabludu osam građana da mu za uslugu izrade građevinske i druge dokumentacije daju novac u ukupnom iznosu od 560.000 dinara, koje je zadržao za sebe.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, uhapsili su M.I. (1992) i B.I. (1968), zbog postojanja osnova sumnje da su u saizvršilaštvu izvršili krivična dela šumska krađa i pustošenje šuma, dok je zbog istih dela krivična prijava u redovnom postupku podneta protiv tri osobe.

Njih dvojica se terete da su u 2017. godini angažovali tri osobe za krađu 884 stabala bukve i hrasta u šumi na parcelama koje su u vlasništvu više građana sa područja Knjaževca, ukupne zapremine 367 kubnih metara, koja prethodno nisu bila obeležena za seču.

Oni su osumnjičeni da su na ovaj način oštetili građane za 1.441.155 dinara.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Somboru, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, uhapsili su B.T. (1962), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela poreska utaja i falsifikovanje službene isprave.

On se sumnjiči da je u 2016. i 2017. godini, kao odgovorno lice preduzeća „TRIFKE-TRANS“ iz Sombora od više benzinskih pumpi sa područja Sombora, Novog Sada, Kule i Crvenke pribavio 93 falsifikovana fiskalna i gotovinska računa, ukupne vrednosti 5.699.075 dinara, koje je u knjigovodstvu ovog preduzeća evidentirao kao istinite.

Potom je, kako se sumnja, podigao novac, a iznos računa je iskoristio kao prethodni porez sa pravom na odbitak dugovanog poreza.

Sumnja se da je B.T. novac koji je podigao prisvojio za sebe iako je bio dužan da u poreskim prijavama za 2016. i 2017. godinu ovaj iznos iskaže kao osnovicu za obračun poreza na druge prihode i poreza na dobit.

Na ovaj način je, kako se sumnja, budžet Republike Srbije oštetio za 4.743.217 dinara, za koliko je sebi pribavio korist.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Somboru.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu, u saradnji sa Poreskom policijom, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, uhapsili su I.S. (1971) iz Leskovca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo poreska utaja.

On se tereti da je od 26. marta do 4. maja ove godine, kao odgovorno lice sa tekućeg računa preduzeća "Plants Culture" iz Leskovca, podizao novac i bez pravnog osnova vršio uplatu na tekuće račune više građana u iznosu od 3.991.200 dinara.

Time je izbegao obavezu obračuna, evidentiranja i plaćanja poreza u ukupnom iznosu od 1.476.189 dinara za koliko je, kako se sumnja, oštetio budžet Republike Srbije.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, uhapsili su Lj.T. (1962), medicinsku sestru u Zdravstvenom centru Knjaževac, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo teško delo protiv zdravlja ljudi.

Ona se sumnjiči da u periodu od 12. novembra 2017. godine do 12. februara 2018. godine nije obilazila novorođenče iz Knjaževaca.

Time je propustila da konstatuje očigledno loše uslove u kojima je odgajano dete, koje je usled neuhranjenosti preminulo 12. februara ove godine.

Osumnjičena je, uz krivičnu prijavu, privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, uhapsili su J.K. (1953), odgovorno lice preduzeća "Rad" iz Mola, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela nedozvoljena trgovina i oštećenje životne sredine.

On je, kako se sumnja, od 1. februara do 31. avgusta 2018. godine, bez ovlašćenja za eksploataciju i izvođenje rudarskih radova iskopavao pesak na parcelama u vlasništvu Republike Srbije, koji je kasnije prodavao preduzećima i građanima.

Na ovaj način ostvario je korist od 2.912.390 dinara za koliko je, kako se sumnja, oštetio budžet Republike Srbije.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kikindi.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, uhapsili su P.S. (1971), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršenjem krivičnih dela nedozvoljena trgovina i oštećenje životne sredine budžet Republike Srbije oštetio za više od devet miliona dinara.

P.S. se sumnjiči da je, kao odgovorno lice preduzeća „Lake explorer“ iz Beograda od 8. januara do 12. septembra ove godine, bez ovlašćenja za eksploataciju i izvođenje rudarskih radova izazvao oštećenje životne sredine u većoj meri tako što je na parcelama vlasništvo Republike Srbije neovlašćeno iskopavao pesak.

Potom je tako iskopan pesak prodavao drugim preduzećima i stekao imovinsku korist od 9.418.100 dinara za koliko je, kako se sumnja, oštetio budžet Republike Srbije.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kikindi.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, uhapsili su G.S. (1969) odgovorno lice jedne službe u preduzeću „NIS Srbija -tehnološki sektor Pančevo“, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo unošenje opasnih materija u Srbiju i nedozvoljeno prerađivanje, odlaganje i skladištenje opasnih materija.

On se tereti da je, zloupotrebom svog ovlašćenja, u toku 2017. godine inicirao prodaju 322,8 tona opasnog otpada – iskorišćenih katalizatora, preduzeću iz Karlovčića za iznos od 183.073 dinara.

Na taj način je, kako se sumnja, omogućio da opasan otpad dođe u posed preduzeća koje nema odobrenje za skladištenje opasnog otpada.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, uhapsili su K.D. (1972) iz Boljevca zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela šumska krađa i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Sumnja se da je on, u periodu od 17. jula do 14. avgusta 2018. godine, doveo u zabludu šumara Šumske uprave Boljevac da odabere i obeleži stabla za seču na parcelama, koje su u vlasništvu više građana, za koje nije podneo zahtev za doznaku stabala, nakon čega je izvršio bespravnu seču šume.

Prevoz stabala u količini od 78,8 kubnih metara izvršen je na osnovu doznačnih listova koje je sačinio šumar i u koje su uneti neistiniti podaci o poreklu drvne mase.

Na ovaj način K.D. je, kako se sumnja, oštetio više osoba za 279.000 dinara.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, uhapsili su T.D. (1981) iz Boljevca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pustošenje šuma.

On se sumnjiči da je u prethodnom periodu protivno propisima i naredbama državnih organa vršio seču i krčenje šume na parceli vlasništvo muškarca iz Boljevca, koga je oštetio za 568.563 dinara.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, uhapsili su B.T. (1958), odgovorno lice preduzeća „Severni banat“ iz Kikinde, i B. A. (1952), odgovorno lice preduzeća „Graditelj“ iz Kikinde, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela nedozvoljena trgovina i oštećenje životne sredine u saizvršilaštvu.

Sumnja se da su njih dvojica kao odgovorna lica dva povezana preduzeća koja imaju zajedničku vlasničku strukturu, u periodu od 1. jula 2017. godine do 12. septembra 2018. godine, bez ovlašćenja za eksploataciju i izvođenje rudarskih radova izazvali oštećenje životne sredine u većoj meri, vršeći iskopavanje peska na parcelama u vlasništvu Republike Srbije, koji su potom prodavali drugim preduzećima.

Tako su, kako se sumnja, pribavili imovinsku korist od 2.434.846 dinara za koliko su i oštetili budžet Republike Srbije.

Oni će, uz krivičnu priajvu, biti privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Kikindi.

KRIVIČNE PRIJAVE U REDOVNOM POSTUPKU

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv odgovornog lica preduzeća "Novi Balkan" iz Novog Sada, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

On se sumnjiči da je, u periodu od 2012. do 2014. godine, koristeći svoj položaj vršio nabavku žitarica i prodavao ih inostranom kupcu i to delom putem kompenzacija za ranije uzetu robu, a delom kroz redovnu prodaju.

Nakon toga nije preduzeo nijednu radnju kako bi nastalo potraživanje prema inostranom kupcu u iznosu od 147.939.100 dinara naplatio i tim novcem izmirio obaveze prema dobavljačima.

Tako je, kako se sumnja, za ovaj iznos oštetio dobavljače a preduzeću pribavio imovinsku korist.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv tri odgovorna lica u industriji mesa „Hrana – Tec“ iz Beograda zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pronevera u saizvršilaštvu.

Njih trojica se sumnjiče da su, kao odgovorna lica za opšte magacinske poslove, prodavali pokretne stvari koje su im bile poverene u službi i novac zadržavali za sebe.

Da bi prikrili manjak robe na zalihama oni su, kako se sumnja, 31. decembra 2015. godine sačinili popisne liste u kojima su uneli neistinite podatke prema kojima su iskazali vrednost robe na zalihama u većem iznosu od stvarnog.

Na ovaj način ostvarili su imovinsku korist od 4.720.088 dinara za koliko su i oštetili preduzeće „Hrana – Tec“ .

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SPBOK), u saradnji sa Osnovnim javnim tužilaštvom u Nišu, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv šezdesetogodišnjeg muškarca iz Vranjske Banje, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo falsifikovanje isprave.

On se sumnjiči da je nabavio lažnu vozačku dozvolu Republike Srbije sa podacima jednog muškarca na koju je stavio svoju fotografiju, u nameri da tu dozvolu upotrebi kao pravu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dvadesetpetogodišnje radnice jednog kazina zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Ona se tereti da je 17. februara ove godine, bez prethodne naplate uključivala elektronske aparate za igre na sreću jednom muškarcu u iznosu od 468.787 dinara, koje nije ni naknadno naplatila.

Tako je, kako se sumnja, za ovaj iznos i oštetila kazino.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv pedesetogodišnje radnice jedne mlekare zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti.

Sumnja se da je ona, od januara do avgusta 2017. godine, prisvojila 863.380 dinara od dnevnih pazara, za koliko je i oštetila mlekaru.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv odgovornog lica pošte u Lebanu, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo posluga.

On je, kako se sumnja, od februara do septembra 2017. godine u više navrata, vršio realizaciju naloga za isplatu novčanih sredstava sa računa muškarca iz Medveđe, koga je oštetio za 405.000 dinara.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv tri osobe, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo falsifikovanje službene isprave

Sumnja se da je tridesetogodišnji muškarac, inače zaposlen u Kancelariji za mlade Sekretarijata za omladinu i sport Gradske uprave Grada Niša, od odgovornog lica udruženja "Omladinski edukativni centar" i odgovornog lica udruženja Univerzitetski kik boks klub „Nais“, tražio da mu sačine potvrde o stečenom radnom iskustvu u njihovim udruženjima, na poslovima diplomiranog pravnika, kako bi formalno ispunio uslov od tri godine radnog iskustva u struci za zasnivanje radnog odnosa.

Potom je, kako se sumnja, te potvrde iskoristio za zaposlenje u Gradskoj upravi Grada Niša - Kancelariji za mlade.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv komercijaliste na terenu u jednom preduzeću iz Nove Pazove, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti.

On se sumnjiči da je, od 30. jula do 5. novembra 2014. godine, sa platne kartice jedne banke koja mu je bila poverena u radu, podigao 181.579 dinara, za koliko je oštetio preduzeće.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv tridesetpetogodišnje radnice jednog preduzeća sa sedištem u Beogradu zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti.

Ona je, kako se sumnja, krajem marta ove godine u jednoj sportskoj kladionici u Kraljevu, koja je sastavu preduzeća iz Beograda, prisvojila 231.000 dinara.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.