PAO 21 DILER, ZAPLENJENO 24 KG NARKOTIKA, 17 PUŠAKA I 1.723 METKA: Velika akcija policije u Srbiji (VIDEO)
Zbog sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljeno posedovanje i nošenje oružja i trgovien narkoticima uhapšeno je 21 osoba, Foto: MUP Srbije

ZAPLENA

PAO 21 DILER, ZAPLENJENO 24 KG NARKOTIKA, 17 PUŠAKA I 1.723 METKA: Velika akcija policije u Srbiji (VIDEO)

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu

Objavljeno: 17.11.2018. 13:20h

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u saradnji sa nadležnim tužilaštvima u više odvojenih akcija u prethodna tri dana uhapsili su 21 osobu osumnjičenu za trgovinu narkoticima i nedozvoljeno posedovanje i nošenje oružja, zaplenili oko 24 kilograma različitih narkotika i oduzeli 17 pušaka i 1.723 komada municije.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela vezana za trgovinu
narkoticima uhapšeno je 12 osoba, dok su krivične prijave u redovnom postupku podnete protiv 13 lica.


Zbog sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljeno posedovanje i nošenje oružja uhapšeno je 9 osoba, dok je krivična prijava u redovnom postupku podneta protiv 13 lica.

IZDVOJENE AKCIJE

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu uhapsili su Ž.P.K. (1964) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.


Osumnjičeni se tereti da je nalegano nabavljao, razmenjivao i u porodičnoj kući svoje supruge držao veću količinu automatskog i drugog vatrenog oružja i municije. Policija je prilikom pretresa, zaplenila dve automatske puške, lovački karabin, 12 pištolja, vazdušnu pušku, dva dvogleda, sablju, vojnu palicu, pet sekirica, vojni bajonet, oruđe ručne izrade, drvenu palicu sa lancem i kuglom na kraju, dve mačete, dva optička nišana, aluminijumski kofer sa 65 novih noževa u futrolama i oko 200 metaka različitog kalibra


Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, uhapsili su Lj.P. (1980), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Policija je prilikom pretresa stana koji koristi osumnjičeni pronašla 130 grama hašiša i oko 830 grama marihuane spakovane u 11 kesica i u tegli. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

1.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili si tri osobe
osumnjičene da su izvršili razbojništvo u dve banke i kod njih prilikom pretresa
pronašli oko 130 grama kokaina, manju količinu marihuane, pištolj i osam metaka.


Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela razbojništvo, neovlašćen proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija uhapšeni su I.C. (1990), V.D. (1990) i S.I. (1989).

Osumnjičeni se terete da su iz dve banke uz pretnju pištoljem ukrali oko 24.000 dinara. Osumnjičeni su uz krivičnu prijavu privedeni nadležnom tužilaštvu.

2.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu uhapsili su Ž.I. (1987), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog pronašla 64 paketića marihuane, koji su bili skriveni u različitim delovima stana.n Osumnjičeni je priveden nadležnom tužilaštvu.
 

3.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku uhapsili su Đ.R. (1991), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Policija je prilikom pretresa kod osumnjičenog pronašla oko 200 grama marihuane i manju količinu amfetamina.


Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu.

4.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu uhapsili su D.P. (1969), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Policija je prilikom pretresa stana i vikendice osumnjičenog pronašla lovački karabin, vazdušnu pušku, eksplozivnu napravu ručne izrade, 15 metaka za karabin i 60 patrona za lovačku pušku.
Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužilaštvu.

5.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su P.N. (1992) i P.Z.(1992), zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljenaproizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Policija je kod osumnjičenog P.N. pronašla pištolj sa okvirom i 11 metaka, koje mu je na čuvanje dao P.Z.
Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.

6.

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su Z.G. (1982), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Policija je prilikom pretresa, u stanu osumnjičenog, pronašla više od 250 grama marihuane.Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

7. 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu uhapsili su D.K. (1981), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Policija je prilikom pretresa, u kući osumnjičenog pronašla oko 120 grama marihuane, 85 grama amfetamina, vagicu za precizno merenje i signalni pištolj.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

8.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kikindi uhapsili su M.R. (1984) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog u prostoriji pored kuće pronašla kartonsku kutiju u kojoj su se nalazili delovi indijske konoplje, dok su u dvorištu pronašli zasad ove biljke. Ukupna težina zaplenjenih biljaka je dva kilograma.
Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

9.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su S.D. (1993), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Policija je prilikom pretresa, u stanu osumnjičenog pronašla oko 70 grama marihuane i digitalnu vagicu za precizno merenje.
Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

10.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su B.J. (1946), zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.
Policija je prilikom pretresa, u stanu osumnjičenog pronašla pištolj i osam metaka. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

11.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu uhapsili su J.J. (1941), zbog
postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo
nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Policija je u stanu osumnjičenog pronašla pištolj ručne izrade i revolver. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i one će uz krivičnu prijavu biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Petrovcu na Mlavi.

12.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini pronašli su u ataru sela
Vlaška zasad marihuane sa ukupno 25 stabljika visine od 120-200 centimetara.Policija je zaplenila 19,2 kilograma marihuane u sirovom stanju i intenzivno radi napronalasku osumnjičenog za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
O svemu je obavešteno nadležno tužilaštvo.

 

IZDVOJENE KRIVIČNE PRIJAVE U REDOVNOM POSTUPKU

1.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, po nalogu nadležnog
tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv
dvadesetdevetogodišnjeg mladića, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.Policija je prilikom pretresa stana osumnjičenog pronašla tri lovačke puške, revolver, vazdušnu pušku, oko 170 metaka različitog kalibra i tri nišana.

2.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici, po nalogu
nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv
pedesettrogodišnjeg muškarca zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Policija je u kući osumnjičenog pronašla 442 komada municije različitog kalibra, ručnu bombu i revolver.

3.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv pedesettrogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla i oduzela kratež i 30 metaka.

4.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneće krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv četrdesetdevetogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Policija je prilikom pretresa kuće osumnjičenog pronašla pištolj i lovačku pušku.

5.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, po nalogu nadležnog
tužilaštva, podneće krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv
dvadesetčetvorogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičenog pronašla 119 grama i 29 semenki marihuane.

6.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, po nalogu nadležnog
tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv
dvadesetdevetogodišnje žene zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.
Policija je prilikom pretresa stana i drugih prostorija osumnjičene pronašla oko 44 grama marihuane, 71 tabletu sa liste psihoaktivnih susptanci i digitalnu vagicu za precizno merenje.

Pogledajte akciju hapšenja:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media