POLICIJA PRIVELA VOĐE LEVIJATANA: Ovog puta su njihove pretnje shvaćene OZBILJNO!
Pokret "Levijatan", Foto: Facebook

VIŠE IH NE TOLERIŠU

POLICIJA PRIVELA VOĐE LEVIJATANA: Ovog puta su njihove pretnje shvaćene OZBILJNO!

Pod sloganom „Ne diraj životinje, naći ćemo te“ i „Do sada si sejao strah, a sada je strah došao po tebe“ sprovode izuzetno agresivnu praksu, ispunjenu pretnjama, grubim porukama, psovkama i pozivima na linč

Objavljeno:

Pavle Bihali i Aleksandar Buhanac, vođe grupe "Levijatan", privedeni su juče zbog pretnji na internetu jednom azilu za pse, saznaje "Blic".

Pokret "Levijatan" u žižu javnosti dospeo je 2017, kada su na društvenim mrežama osvanule fotografije nekoliko istetoviranih i nabildovanih momaka sa fantomkama koji su "došli da brane životinje".

Fondacija "Levijatan" predstavlja grupu ljudi koja za sebe kaže da se bori protiv zlostavljanja životinja, ali i zbrinjavanjem napuštenih. To čine na veoma kontroverzan način, preteći ljudima i promovišući svoje brutalne akcije putem društvenih mreža.

Pokret 'Levijatan
Pokret "Levijatan"

Pod sloganom „Ne diraj životinje, naći ćemo te“ i „Do sada si sejao strah, a sada je strah došao po tebe“ sprovode izuzetno agresivnu praksu, ispunjenu pretnjama, grubim porukama, psovkama i pozivima na linč.

Njihov zaštitni znak je šapa medveda ispod koje je isprisano ime Fondacije, a vođa je izvesni Pavle Bihali, koji na svom Fejsbuk nalogu objavljuje fotografije osuđenih i nekih od najokorelih srpskih kriminalaca. Uz to, Pavle voli da promoviše srpske kriminalce, a ima i majicu sa likom Luke Bojovića u kojoj se rado fotografiše. Divi se i ubijenom Radetu Rakonjcu, kumu Željka Ražnatovića i prijatelju Luke Bojovića.

Uzimajući zakon u svoje ruke i sprovodeći ga pretnjama i uvredama, pobrali su simpatije mnogih korisnika mreža, a upravo ih takav sistem razlikuje od uobičajenih udruženja koja se bave zaštitom životinja.

U žižu javnosti su dospeli 2017. godine, kada je obnarodovana fotografija na kojoj šestorica tetoviranih nabildovanih muškaraca i sa fantomkama na glavi poručuju "da će naći svakog ko bude dirao životinje".

Njihov sistem rada je takav da, umesto da podele sa policijom svoja saznanja o eventualnom zlostavljanju, na društvenim mrežama objavljuju fotografije i lične podatke potencijalnog zlostavljača, nude novčane nagrade za informaciju više, a gotovo uvek su ovakve poruke potkrepljene sprektorm uvreda i psovki.

Uskoro opširnije...

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.