ZAPLENJENA KOSILICA ZA TRAVU VREDNA 3.700 EVRA: U prikolici se krila roba kojoj su se i CARINICI IZNENADILI (FOTO)
Foto: Uprava carina

zaplena na carini

ZAPLENJENA KOSILICA ZA TRAVU VREDNA 3.700 EVRA: U prikolici se krila roba kojoj su se i CARINICI IZNENADILI (FOTO)

On je iz Austrije, gde radi, sa još troje saputnika putovao ka svom rodnom gradu automobilom „pasat“ austrijskih registarskih oznaka

Objavljeno: 15:55h

Carinici su tokom vikenda na Kelebiji sprečili krijumčarenje specijalnog vozila za košenje trave, televizora i mobilnih telefona čija je ukupna vrednost procenjena na preko 10.000 evra.

foto: Uprava carina

Nesvakidašnji prekršaj dogodio se 10. novembra 2018. godine oko 22 časa, kada je na ulazu u zemlju u pokušaju krijumčarenja vozila za košenje i sakupljanje trave osujećen 40-godišnji Mladenovčanin.

On je iz Austrije, gde radi, sa još troje saputnika putovao ka svom rodnom gradu automobilom „pasat“ austrijskih registarskih oznaka.

Na pitanje carinika o robi za prijavljivanje, vozač je u ime svih prisutnih odgovorio, da sem ličnih stvari imaju i nešto polovne robe.

foto: Uprava carina

Kada je carinik, želeći da proveri o kakvim polovnim stvarima je reč, zavirio ispod cerade auto-prikolice, u njenom srednjem delu je ispod dušeka, kofera i džakova pronašao i novo vozilo za košenje i sakupljanje trave marke „huskvarna“. Prema računu koji je takođe naknadno pronađen njegova vrednost je 3.700 evra.

foto: Uprava carina

Drugi prekršaj je otkriven sutradan oko 15 časova prilikom kontrole minibusa albanskih registarskih oznaka, kojim je iz Nemačke ka Albaniji putovalo 12 putnika. Oni su, zajedno sa vozačem, na pitanje carinika o tome da li imaju nešto što podleže kontroli odgovorili odrično, rekavši da sa sobom nose samo lični prtljag.

foto: Uprava carina

Detaljnom kontrolom carinici su najpre na dnu prtljažnika, ispod naslaganih torbi i kesa pronašli tri nova televizora, a potom su na polici iznad suvozačkog sedišta našli i ukrasnu kesu sa tri nova mobilna telefona.

Nadležni sud je 36-godišnjem vozaču, albanskom državljaninu, koji se izjasnio kao vlasnik, po hitnom postupku izrekao novčanu kaznu od 2.000 evra, a neprijavljena roba je trajno oduzeta i biće prodata na carinskoj licitaciji. Sredstva od prodaje robe oduzete u prekršajima slivaju se direkto u državni budžet.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.