ŠUTNUO SAM GA U GLAVU, ALI NISAM HTEO DA GA UBIJEM: Mladić priznao da je brutalno udario Stefana (17)
Mladić je priznao da je učestvovao u tuči, Foto: Kurir

strašno

ŠUTNUO SAM GA U GLAVU, ALI NISAM HTEO DA GA UBIJEM: Mladić priznao da je brutalno udario Stefana (17)

Mladić je preminuo usped krvarenja u mozgu

Objavljeno: 12:46h

Mladić S. T. (19) koji je uhapšen juče zbog sumnje da je izvršio krivično delo ubistvo, priznao je da je učestvovao u tuči u noći između petka i subote kada je nastradao Stefan Birucić (17) iz Negotina.

S. T. je u subotu u kasnim večernjim satima u Ulici Stefanije Mihajlović udario nogom u glavu Stefana Birucića, koji je pao na zemlju. Stefan je preminuo usled krvarenja u mozgu u nedelju ujutru.

- S. T. je na saslušanju priznao da je udario nesrećnog mladića u glavu, kao i da nije imao nameru da ga ubije. Došlo je do rasprave nastradalog mladića sa drugim momkom nakon čega se u jednom trenutku S. T. zaleteo i udario Birucića – kaže izvor blizak istrazi.

Prema poslednjim informacijama, S. T. i nastradali Stefan nisu imali nikakav lični sukob ni pre nezgode kao ni kobne večeri.

Nisam imao nameru da ubijem Stefana niti razlog da se sa njim svađam. Udario sam ga nogom i on je pao. Znam da se sa nekim raspravljao pre nego što se sve to dogodilo, ali ne znam oko čega - rekao je mladić policajcima.

Žrtva i osumnjičeni su se poznavali odranije, pa su po Negotinu odmah krenule priče da je između njih postojala netrpeljivost. Navodno, S. T. je te večeri bio takođe sa društvom, te Stefanu Biruciću nije dozvoljavao da priđe klubu.

Navodno ga je on udario u glavu, a drugi mladić, dok je Stefan ležao na betonu, nastavio je da ga šutira, pišu Novosti. Tuča o kojoj bruji čitav grad dogodila se dvadesetak metara od kluba, ali se još ne zna koliko je ljudi u njoj učestvovalo.

Šta se tačno dogodilo te noći pokazaće istraga koja je u toku. Policija prikuplja podatke i ispituje sve okolnosti. Budući da je bio vikend, u obližnjem klubu se okupio veliki broj mladih. Veruje se da neko od njih možda i zna okolnosti koje su dovele do smrti ovog sedamnaestogodišnjaka, koji je od moždanog krvarenja preminuo u nedelju rano ujutru u svom domu.

Da podsetimo, Stefan je u petak uveče roditeljima rekao da ide na rođendan sa drugarima. Kako su već pisali mediji, u subotu uveče roditeljima je policija javila da se Stefan nalazi u Hitnoj službi i da je u alkoholisanom stanju.

Nakon toga, kada je iz bolnice otišao kući, roditelji su ga ponovo vodili u Hitnu službu jer se žalio na bolove u vratu. Nepomično telo nesrećnog mladića u nedelju pronašao je njegov otac oko pet sati ujutru. Dečak je bio pomodreo i potpuno hladan.

- Pokušao sam da ga dozovem, drmusao sam ga, nije se pokrenuo. Probudio sam suprugu, budili smo ga. Uzalud - ispričao je novinarima dečakov otac Dragan Birucić.

Stefanovi otac i majka, Dana i Dragan, kažu da su Stefana u petak uveče pustili da ode na proslavu rođendana sa društvom.

Stefan Birucić je bio učenik trećeg razreda Poljoprivredne škole "Rajko Bosnić" na Bukovu.

S. T je određeno zadržavanje do 48 sati i sutra bi trebalo da bude saslušan u tužilaštvu.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.