CRNI PONEDELJAK ZASLUŽUJE MINUT ĆUTANJA: Na dan Primirja Srbiju je pogodilo 5 stravičnih nesreća (FOTO)
Srbiju danas pogodilo je pet stravičnih nesreća, Foto: Stefan Kojić/Filip Plavčić/Espreso.co.rs/Petar Lazović/Printscreen/Twitter

užas

CRNI PONEDELJAK ZASLUŽUJE MINUT ĆUTANJA: Na dan Primirja Srbiju je pogodilo 5 stravičnih nesreća (FOTO)

Zasigurno smo se svi u makar jednom deliću dana povukli u sebe, zapitali kakav je dan u pitanju i kakve su se to "mračne sile" nadvile nad Srbijom ovog jutra

Objavljeno: 16:32h

Ponedeljak, 12.11.2018., današnji dan, definitivno može da ponese naziv "crni ponedeljak".

Od ranih jutarnjih časova javnost u Srbiji bila je potresena pričom o teškom udesu kada je na liniji 12 tramvaj na uglu Resavske i Krunske ulice izleteo iz šina i udario u drvo, a potom i u fasadu obližnje zgrade.

Svedok ove nesreće za Espreso rekao je da je automobil "dačija logan" koji je učestvovao u sudaru, prošao kroz crveno i udario u tramvaj, te da je usled tog udarca tramvaj izleteo iz šina udario pešaka, a potom i u zgradu. Prema prvim izveštajima sa lica mesta poginuo je jedan pešak, a 6 osoba je povređeno.

No, s tim se "potresi" i teške, mračne vesti nisu zaustavile. U javnosti je odjeknula vest o samoubistvu Marije Ćurčić (25), manekenka i voditeljka iz Beograda. Devojka se navodno protekle noći oko 23 časa obesila kaišem o gelender u iznajmljenom stanu ulici Aleksandra Kostića 17.

Podsetimo, Marija je rođena 15. 8. 1993. godine u Beogradu, a zbog majke koja je iz Konga za sebe je govorila da je Afrosrpkinja. Bila je zaštitno lice mnogih klubova, snimala je brojne spotove i reklame. Studirala je odnose s javnošću.

Nakon što je jedan mladi život izgubljen, a Beograd zavijen u crno dešavanjima koja su se jedna po jedna nizali kao domino efekat, pojavljuje se još jedna dodatno tužna vest kako je u saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila u okolini Mladenovca sinoć oko 22.45 časova, jedna osoba poginula, dok je desetogodišnji dečak povređen.

Do udesa je došlo u mestu Koraćica kod Mladenovca, kada je vozač "fijata" Željko P. (45) sletelo vozilom sa puta. Na licu mesta je preminuo suvozač Marko Đ., star oko 60 godina.

Taman kada su svi pomislili kako se radi o jednom monstruozno teškom, tužnom danu, crna hronika je nastavila da parališe. Pored klupe u beogradskom parku na uglu Tiršove i Pasterove ulice dvadesetpetogodišnja devojka pronađena je mrtva. Ekipa Hitne pomoći pokušala je reanimaciju, međutim devojka nije davala znake života. Lice mesta je ubrzo obezbedila i policija koja je obavila uviđaj.

Ni tu nije kraj potresnim vestima ovog "crnog ponedeljka". Naselje Novi Beograd takođe je pogođen jednim teškim događajem. Naime, muškarac B. Đ. (42) sa teškim povredama nastalim od noža prevezen je u bolnicu na reanimaciju.

B. Đ. ima dve ubodne rane na stomaku koje je najverovatnije sam sebi naneo tokom pokušaja samoubistva u svom stanu na Novom Beogradu.

Ne smemo da zaboravimo da se ovde ne radi samo o potresnim vestima i slovima koja su od ranih jutarnjih sati počele da ispunjavaju stupce u rubrici crne hronike, nego o životima.

Po svemu sudeći, ovaj dan je bio težak, ne samo za porodice žrtava, nego za sve nas. Zasigurno smo se svi u makar jednom deliću dana povukli u sebe, zapitali kakav je dan u pitanju i kakve su se to "mračne sile" nadvile nad Srbijom ovog jutra.

Definitivno ćemo da pamtimo ovaj dan kao jedan od najmračnijih dana u poslednje vreme...

Šta preostaje da se kaže, osim... Minut ćutanja.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.