DEČAK IZ ODELJENJA JE UDARAO PESNICAMA! Šokantno vršnjačko nasilje u Sremskoj Mitrovici, devojčica (9) u bolnici!
Ilustracija, Foto: Pixabay

užas

DEČAK IZ ODELJENJA JE UDARAO PESNICAMA! Šokantno vršnjačko nasilje u Sremskoj Mitrovici, devojčica (9) u bolnici!

Bojana Savić priča da je njena ćerka povređena u incidentu na času fizičkog kada je, kako kaže, njenom vršnjaku zasmetalo što je stala u red ispred njega

Objavljeno:

Devojčica (9) je sinoć primljena u Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici, gde su lekari utvrdili da je imala površinsku povredu glave i potres mozga, zbog čega je provela noć na Odeljenju dečje hirurgije u toj ustanovi.

- Kada je došla iz škole, ćerka mi se požalila da ju je dečak iz odeljenja udarao pesnicama u glavu. Nekoliko trenutaka kasnije samo se srušila- priča Bojana Savić, majka učenice trećeg razreda OŠ "Sveti Sava" u Sremskoj Mitrovici.

Bojana Savić priča da je njena ćerka povređena u incidentu na času fizičkog kada je, kako kaže, njenom vršnjaku zasmetalo što je stala u red ispred njega i nije htela da se pomeri.

- Kada je došla kući, ćerka je počela da mi se žali kako ju je dečko iz odeljenja udarao pesnicama u glavu. Nekoliko trenutaka posle toga, ona se samo srušila. Odmah smo je odvezli u bolnicu, gde je provela noć, a danas posle 11 sati su je pustili kući – priča majka i dodaje da joj se "dete tri puta onesvestilo u kući, a jednom u bolnici".

Učiteljica je, kaže Bojana Savić, bila na času ali to nije videla.

Kada se u školi saznalo da je dete završilo u bolnici sa potresom mozga, jutros je zakazan sastanak kojem su prisustvovali dečakovi i devojčicini roditelji, kao i učiteljica i pedagog.

U otpusnoj listi dijagnostikovano da je devojčica imala potres mozga i površinske povrede glave

- Roditelji tog dečaka tražili su da se uzmu otisci sa glave, a ja poligraf da bi se utvdilo ko laže, a ko priča istinu. Njegova majka je počela da me napada kako javno eksponiram svoje dete, jer sam njenu sliku iz bolnice okačila na društvene mreže, ali ja želim da se zna da moje dete svakodnevno trpi vršnjačko nasilje i da ovo mora prestati, jer je prešlo svaku granicu – prepričava devojčicina majka, napominjujući i da je jedan od učenika priznao da je video incident.

Bojana Savić kaže i da je njeno dete "i ranije trpelo razne vidove nasilja od strane istog dečaka, od guranja i zadirkivanja, do cepanja svezaka i knjiga".

- Svaki put kad ju je on malterirao prijavljivali smo i zvali učiteljicu i direktorku škole, ali niko nije reagovao, svi su okretali glavu. Dete mi svaki dan doživljava nasilje, a svi ćute. Učiteljica ne želi da reaguje na takve stvari. Škola je nakon današnjeg sastanka donela odluku da će dati deci da pišu izjave sa fizičkog i da će na osnovu tih izjava da utvrde čije dete laže – žali se majka.

U otpusnoj listi devojčice lekari su naveli da je dete imalo potres mozga i površinsku povredu poglavine, zbog čega je zadržano preko noći u bolnici, kao i da je devojčica primljena u bolnicu zbog vrtoglavice i povraćanja.

- Ne želim sud, ne želim tuču, samo želim da se učitelji i škola dozovu ili ću prebaciti dete u drugi razred ili školu - zaključuje ogorčena majka.

Direktorka škole "Sveti Sava" Dragana Sretenović potvrdila je da je majka ove učenice podnela usmenu prijavu učiteljici da je "njenu ćerku na pauzi između četvrtog i petog časa udario vršnjak iz odeljenja nekoliko puta pesnicom u glavu".

- Odmah nakon toga, škola je u skladu sa zakonom i Posebnim Protokolom za zaštitu dece i učenika od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja u obrazovno-vaspitnim ustanovama pristupila utvrđivanju svih relevantnih činjenica, vezanih za navedenu usmenu prijavu, nakon čijeg utvrđivanja će doneti odgovarajuće odluke, o čemu je obavešteno Ministarstvo prosvete - navodi se u saopštenju.

U školi navode da su se raspitali za zdravstveno stanje učenice i ističu da "škola preduzima i da će i u ubuduće preduzimati sve mere predviđene zakonom radi zaštite bezbednosti i interesa maloletne dece, kao i radi zaštite ugleda škole kao vaspitno-obrazovne ustanove".

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.